Sykepleie

Studere sykepleie i utlandet

Studere sykepleie i utlandet

Vil du studere sykepleie? Studiemulighetene er mange for deg som ønsker å studere sykepleie i utlandet.

Ved å studere sykepleie i utlandet med KILROY får du et internasjonalt nettverk og en opplevelse for livet. Vi hjelper deg med å oppfylle dine studiedrømmer. Hva med å studere sykepleie i AustraliaCanada eller på New Zealand

Studér sykepleie i utlandet

Du kan studere sykepleie i utlandet gjennom et Study Abroad-program på ett eller to semestre (årsstudium), eller velge å ta hele utdanningen i utlandet. 

For å kunne jobbe som sykepleier i Norge, trenger du autorisasjon fra Helsedirektoratet. Har du autorisasjon som sykepleier fra et europeisk land, kan dette danne grunnlag for autorisasjon i Norge. Sykepleierutdanning utenfor EU/EØS vil bli sammenliknet med og vurdert om den er jevngod med tilsvarende norsk utdanning.

Vi opplever imidlertid at en del med sykepleierutdanning utenfor EU/EØS har vanskeligheter med å få autorisasjon i Norge etter fullførte studier. Dersom du vurderer å ta sykepleierstudier utenfor EU/EØS, er det derfor svært viktig at du forsikrer deg om at studiefagene faktisk er relevante og teller i den utstrekning man forventer seg. Dette kan man for eksempel gjøre ved å sette seg inn i rammeplanen for den norske sykepleierutdanningen og sammenlikne den med de aktuelle studieprogrammene i utlandet.

Vær også oppmerksom på at alle sykepleiere utdannet i land utenfor EØS må ta kurs i nasjonale fag for å kunne få autorisasjon som sykepleier i Norge. Slikt kurs arrangeres av flere sykepleierhøgskoler, som for eksempel Høgskolen i Oslo. Kurset går over tre uker, og det kan også være krav om ekstra veiledet praksis ved norske sykehus.

Vi tilbyr gratis studieveiledning og hjelper deg med å finne det rette studiet for deg. Dersom du ønsker å studere sykepleie i utlandet vil du få hjelp gjennom hele søknadsprosessen.

Nedenfor finner du en oversikt over de ulike studielandene og universitetene som tilbyr studier innen sykepleie. Kontakt oss dersom du ikke finner det du leter etter, så hjelper vi deg videre.

Vil du vite mer om å studere Sykepleie i utlandet?
Kontakt oss!
Contact