Queensland University of Technology

Brisbane har flere bystrender, som for eksempel Parklands Beach

Studere i Brisbane

Brisbane er hovedstad i delstaten Queensland, og også den tredje mest befolkede byen i Australia. Byen ligger i området som betegnes som South East Queensland, og bebyggelsen strekker seg fra Sunshine Coast i nord til Gold Coast i sør.

Brisbane River, som snor seg inn gjennom sentrum, betyr mye for byens geografi. Langs elvebredden ligger flere parker, bl.a. byens botaniske hage og man finner også en kunstig sandstrand langs elven.

Livsstil i Brisbane

De lokale slangnavnet på byen er "Brissy", eller også "Brisneyland" og "Bris Vegas" -som begge refererer til byens særdeles avslappede livsstil. Brisbane kan stolt skilte med hele 290 soldager i året, og befolkningen tilbringer derfor svært mye tid utendørs og på stranda. Drømmer du om å kombinere studier med friluftsliv og sol er kanskje studier i Brisbane noe for deg! Byen regnes også for å være en "ung" by, med en gjennomsnittsalder på befolkningen på 33 år. Brisbane har ca. 1.8 millioner innbyggere.

Klima i Brisbane

Byen nyter et behagelig subtropisk klima med varme og fuktige sommerperioder, mens vintrene er tempererte og tørre. Selv om sommerene kan bli veldig varme, er man skånet fra den mye mer intense sommervarmen en finner i de nordligere delene av Queensland. Varmeste måned er januar med snittemperatur på ca. 25 °C mens juni er den kaldeste måneden med en snittemperatur på ca. 15 °C.

Høres Queensland University of Technology spennende ut?
Kontakt oss!
Contact