University of Western Australia

Rottnest Island

Studere i Perth

Perth er hovedstaden i delstaten Western Australia, og har flere ganger blitt rangert som en av de mest attraktive, sikre og "livable" byene i verden. Byen har over 1,6 millioner innbyggere, og en tredjedel av Western Australias innbyggere bor i Perth. Byen er et attraktivt sted å flytte til for mennesker fra hele verden.

Vest-Australia har et mangfold av ulike kulturer. Studenter fra Asia, Europa, Afrika og Nord- og Sør-Amerika reiser til Perth for å studere. Western Australia har den andre mest mangfoldige studentpopulasjonen i Australia etter Northern Territory. Ved å studere i Perth vil du møte og jobbe med folk fra hele verden, og utvikle sterke sosiale og faglige nettverk.

Hvis man ønsker en avveksling fra storbylivet i Perth, har byens nærområder mye å by på. Langs kysten finnes det små tettsteder, idylliske strender og storslagen natur. En kort fergetur unna finner du for eksempel Rottnest Island som byr på krystallklart vann og hvite sandstrender.

Noen timer sør for Perth finner du den lille byen Margaret River, som er kjent for sin vinproduksjon. Sør for Perth finner du også den lille havnebyen Fremantle, som er et populært feriested, både for turister og for Perths innbyggere.

Livet i Perth

Å studere i Perth handler om mer enn bare studiene i seg selv. Det handler også om å oppleve en ny kultur, møte nye mennesker og å lære mer om seg selv. Perth, som er Australias fjerde største by, er kjent for sin klare blå himmel og hvite strender, og er dermed perfekt for en avslappet og sunn livsstil.

Er du glad i å kite og surfe, så er studier i Perth et flott utgangspunkt for å dyrke hobbyen! Med flest soldager i året av alle australske byer, så er det uansett gode muligheter for utendørsaktiviteter. På sommeren så vil du også finne en stor utendørskino i King's Park (rett ved UWA). Du har også en rekke internasjonale kulturarrangementer, kaféer, restauranter og konsertscener å velge mellom.

I Perth er levestandarden høy, og byen har blitt kåret av the Economist Intelligent Unit til å være en av verdens fem beste byer å bo i. Det velutbygde transportsystemet, som er subsidiert for studenter, gjør det enkelt og behagelig å reise rundt og oppleve naturen og områdene rundt Perth.

Inngangsport til Asia

Perth er en av de store inngangsportene til Asia. Byen ligger i samme tidssone som Hong Kong, Beijing, Singapore og Malaysia, og de store flyselskapene flyr mellom disse byene mange ganger hver dag. Nærhet til populære destinasjoner som Bali, Indonesia (mindre enn fire timer), Singapore og Malaysia gir deg muligheten til å få oppleve det sørøstlige Asia mellom semestrene mens du studerer i Perth.

Klima

Perth har et tørt og varmt middelhavsklima, med varme somre og milde vintre. Gjennomsnittstemperaturen i sommermåndene fra desember til februar er på 28 grader, mens på vinteren (juni til august) ligger snittemperaturen på 17 grader.

 

Høres University of Western Australia spennende ut?
Kontakt oss!
Contact