Kina

I tillegg til spennende studieprogrammer har Kinas vibrerende storbyene mye å by på
 

Hvorfor studere i Kina?

KILROY samarbeider med Hong Kong Polytechnic University, UiBE og Fudan University i Kina. I tillegg til spennende studieprogrammer har disse universitetene er perfekt beliggenhet i vibrerende storbyer med mye å by på. Blant annet finner du eksotiske markeder og eksklusive butikker side om side, kulinariske opplevelser, noen av verdens mest imponerende bygninger, hektisk storbyliv, nydelige sandstrender og muligheter for fotturer i vakre landskap.

Forbered deg på å møte massive folkemengder - i Hong Kong bor det hele 7 millioner mennesker, mens i Shanghai bor det imponerende 20 millioner mennesker! I storbyene møtes du av kaos, myldrende gater og udefinerbare lukter, men vi garanterer deg at du vil like fantastiske Kina!

Kina er en av verdens eldste sivilisasjoner, og kineserne var blandt de første til å ta i bruk skriftspråk. Kinas spektakulære og lange histore preges av ulike dynastier fra Xia dynastiet 2100 år før kristus, til Qing dynastiet som ble avløst av republikk i 1949. Siden da har Kina vært inndelt i Republic of China som omfatter Taiwan og Peoples Republic of China som omfatter fastlandskina. Det moderne Kina preges av en enorm økonomisk utvikling som virkelig har bidratt til å sette Kina på kartet.

Universitetene vi samarbeider med holder et høyt akademisk nivå, og byr på spennende muligheter. Ved PolyU i Hong Kong er studiet praktisk lagt opp og du vil få mye praksis i løpet av studietiden. Også ved Fudan i Shanghai vil du bli utplassert i en bedrift eller en organisasjon. Undervisningen er på engelsk, men du vil også ha gode muligheter til å lære deg mandarin. Dette er en verdifull egenskap å ta med seg hjem igjen. Kina spiller en stadig viktigere rolle internasjonalt, både økonomisk og politisk, og er derfor et svært interessant studieland for norske studenter. Kunnskap om og kjennskap til Kina blir også stadig viktigere for norske arbeidsgivere, så vil du skille deg ut blant jobbsøkerne bør du dra hit!

Fakta om Kina

Folketall: ca.1,4 milliarder (2014)
Hovedstad: Beijing
Største byer: Beijing, Shanghai, Chongqing, Hong Kong, Tianjin
Språk: Mandarin, kantonesisk, engelsk
Valuta: Renminbi (RMB, også kalt yuan eller kuai); Hong Kong dollar (HKD)
Tidssone: +7 (+6 ved sommertid)

Vil du ha mer informasjon om Kina?
Kontakt KILROY
Contact