New Zealand

New Zealand byr på intense og fantastiske naturopplevelser
 

Hvorfor studere på New Zealand?

New Zealands kultur og natur byr på et spennende alternativ til andre engelskspråklige land, i tillegg til at du som student kan få en god utdannelse på høyt nivå. New Zealand blir ofte nevnt i internasjonale sammenhenger der man sammenligner standard på utdannelser.

New Zealand ligger midt mellom ekvator og sydpolen, separert fra resten av verden. Nord-øya har et middelhavsklima mens det på Sør-øya er noe kjøligere. Landets natur er noe av det reneste du kan finne i verden. Størstedelen av New Zealands 4 millioner innbyggerne er av europeisk opprinnelse, mens 15% representerer urbefolkningen - maoriene - hvis kultur skinner igjennom i samfunnet. "Kiwiene", det uoffisielle kallenavnet på de lokale, er svært vennlige mot utlendinger, og internasjonale studenter blir alltid tatt vel i mot. New Zealendere tilbringer mye tid utendørs så for de med sansen for spennende aktiviteter ute i naturen har virkelig noe å se frem til! Prisnivået på New Zealand er noe lavere enn hjemme, og ellers er storbyene både trygge og komfortable.

Hvorfor studere på New Zealand?

New Zealands kultur og natur byr på et spennende alternativ til andre engelskspråklige land, i tillegg til at du som student kan få en god utdannelse på høyt nivå. New Zealand blir ofte nevnt i internasjonale sammenhenger der man sammenligner standard på utdannelser. Dette landet er langt fremme når det gjelder datateknologi og medisinsk forskning og er ansett som et foregangsland innen sosialpolitikk. Våre samarbeidsuniversiteter har over 100 år med tradisjoner, og et bredt spekter av utdannelser. New Zealand har også innført et kvalitetssikringssystem innen høyere utdanning som er anerkjent på verdensbasis.

Rundt 70% av befolkningen av europeisk opprinnelse, flesteparten fra Storbritannia, Irland og Nederland. Maoriene er den nest største folkegruppen. 6,6% er asiatere, og 6,5% fra Stillehavet (2001). Sjekk video om hvordan det er å studere på AUT University.

Fakta om New Zealand

Folketall: 4.4 mill. (2010)
Hovedstad: Wellington
Største byer: Wellington, Auckland, Christchurch
Regioner: 25 regioner; 15 på Nordøya og 10 på Sørøya
Språk: Engelsk og maori
Valuta: Newzealandske dollar (NZD)
Tidsforskjell: +12 (+10 ved sommertid)

Kontakt oss for mer informasjon om New Zealand
Kontakt oss
Kommentarer
Ingeborg
Hei! Leser på AUTs hjemmesider at fulltidsstudenter tar 120 "points" i året, altså 360 points for en bachelor, og 240 for en master. Tilsvarer disse norske "studiepoeng"? I så fall er det jo det dobbelte av den mengden vi studerer her.
09.02.2012 21:55:04
KILROY
Hei! Universitetene i New Zealand operer med et annet poengsystem enn det vi har i Norge og Europa, selv om studiemengden er den samme. 360 credits på AUT tilsvarer 180 studiepoeng (ECTS). Mvh, KILROY
10.02.2012 09:10:19
blog comments powered by Disqus
Contact