AUT University

Auckland ligger på Nordøya på New Zealand og er med sine 1.4 millioner innbyggere den mest folkerike på New Zealand.

Studere i Auckland

Auckland ligger på Nordøya på New Zealand og er med sine 1.4 millioner innbyggere den mest folkerike på New Zealand. Det urbane området er dobbelt så stort som London og startet som fire frittstående byer, Auckland City, Waitakere, Manukau og North Shore. Byen er omringet av to havner - Waitemata og Manukau.

Livet i Auckland

I Auckland er ca. 1/3 født utenlands og Auckland er dermed svært kulturelt mangfoldig. Byen er ofte omtalt som "City of sails", fordi vannsport er svært populært og seilbåtene ligger som perler på en snor ute i havgapet. Regnskog dekker omgivelsene og man ser flere sovende vulkaner rundt i landskapet. I Auckland finner du en rekke parker, spisesteder og markeder og i løpet av året kan du ta del i flere  sportsbegivenheter og konsertopplevelser. Auckland byr på et yrende strandliv ved bla. Waitemata Harbours populære strender, og det er fine muligheter for surfing ved Piha og Muriwai. Mercer Quality of Living Survey 2009 rangerte Auckland som den 4. beste byen å bo i på verdensbasis.

Klima

Auckland har et temperert klima, hvor det er varmt og fuktig om sommeren, og kjølig og rått om vinteren. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren (desember-mars) er 24 grader, om vinteren (juni-august) er den 16 grader.

Les mer om New Zealand her!

Høres AUT University spennende ut?
Kontakt oss!
Contact