California State University, San Marcos

Campusliv og studentboliger på California State University San Marcos

Campusliv og studentboliger på California State University San Marcos

San Marcos ligger i Northern San Diego County, kun få kilometer fra travle storbyer som San Diego og Los Angeles. San Marcos har ca. 55 000 innbyggere, og er en rolig forstad. Campus-området er stort, men likevel er det sammensveiset lite samfunn på campus med bare 10 000 studenter. Campus ligger rett ved foten av fjellene og du ser utover byen. Du finner butikker, restauranter og alt annet du behøver rett ved.

Fasiliteter på California State University San Marcos

På campus finner du treningssenter, basketballbaner, et stort bibliotek, små kafeer, Starbucks, legesenter, wifi og SMART klasserom.

Transport

Buss og "light rail SPRINTER train" stopper jevnlig på campus og gir deg muligheten til å reise til ulike steder i California. Mange velger også å skaffe seg en bil dersom man skal bo der en stund.

Bolig på California State University San Marcos

Det er vanlig å bo på dobbeltrom på studentbolig på campus. Det finnes noen få enkeltrom som koster litt mer. Å bo på dobbeltrom er en flott mulighet til å ta del i den amerikanske collegekulturen! Du kan lage egne måltider der eller kjøpe mat i kafeene på Student Union. CSUSM tilbyr fullt utstyrte leiligheter med alt du trenger. Du har også mulighet for å få leiligheter med flatskjerm tv og ekstra skapplass. I tillegg har du tilgang på spillerom, studieområder, oppholdsrom både ute og inne, samt wifi. Du bør booke studentbolig tidlig. Det er også mulig å leie privat bade i San Marcos eller nærmere kysten om ønskelig. CSUSM har et Student Life & Leadership kontor som har lister over tilgjengelige boliger some r til leie I området. Det er også mulig å bo hos en amerikansk verstfamilie (homestay).

Orientation

Første uken i semesteret blir det holdt "orientation" på universitetet. Da får du informasjon om graden du skal ta og fagvalg, samt om bolig, helse og sikkerhet. Du får mulighet her til å møte andre studenter, melde deg opp i fag, bli kjent med timeplaner etc. Du vil også få omvisning på campus og av fasiliteter tilgjengelig for deg, samt området rundt.

Studentaktiviteter

Internasjonale studenter har mange muligheter til å delta aktiviteter på campus. Det er mer enn 100 klubber du kan delta i, som teater, ulike idretter, kor og akademiske klubber. Campus har også et velutstyrt treningssenter (Clark Field House). Amerikanske og internasjonale studenter kan også møtes gjennom "The International Friendship Program" for ulike aktiviteter og utflukter. CSUSM har også en Facebook-side hvor du kan møte andre studenter og få masse nyttig info før du kommer til California.

Internships og frivillig arbeid

Du kan delta i frivillig arbeid gjennom "the Office of Community Service Learning". CSU San Marco har høstet mye anerkjennelse nasjonalt i USA for dette tilbudet. Business-studenter kan delta i programmet "Senior Experience" , som gir dem mulighet til å jobbe med lokal og regionale bedrifter og blant annet utvikle «strategic business plans».

Høres California State University, San Marcos spennende ut?
Kontakt oss!
Contact