Internshipprogram i Kina

Jobbe i Beijing - Internship i Beijing - KILROY

Jobbe i Beijing

Velkommen til Beijing, hovedstaden i Folkerepublikken Kina, og Kinas nest største by. Byen har ikke alltid blitt kalt Beijing, og ble tidligere referrert til som "Peking", "Ji", "Zhongdu", og "Dadu".

De siste årene har Beijing vokst enormt som internasjonal by, og er i dag en svært populær destinasjon for turister, utenlandsstudenter og til og med for utenlandske lærere.

Beijing har Kinas største politiske, økonomiske, kulturelle, pedagogiske, kommunikasjons- og handelssentrum, og med en befolkning på over 17 millioner mennesker, er Beijing stort nok til å bli behandlet som en egen provins. Byen Beijing har hele 16 bydistrikter og fylker.

Klima i Beijing

Det er fire tydelige årstider i Beijing, og hver sesong er like fin som den andre. Høst og vår er kortere enn i Norge, og gjør plass til en lang og varm sommer og en lang vinter. Vinteren i Beijing er fantastisk, og synet av storbyen dekket av snø gjør selv den kaldeste vinterdag verdt det.

Bor du i Beijing kan du forvente å få oppleve sandstormer som feier gjennom byen på våren og farger himmelen oransje. Disse sandstormene er et fascinerende og vakkert syn - men vær klar med solbrillene! 

Transport

Som et av de mest populære trafikknutepunktene i Nord-Kina, har Beijing et svært godt utviklet transportssystem, noe som gjør det lett og praktisk å komme seg rundt. Akkurat som i andre storbyer, kan trafikken under rushtiden være svært travel, men ettersom det finnes mange transportsmuligheter kommer du deg alltid avgårde selv på de travleste tidspunktene (8-18).

Sikkerhet i Beijing

Som med alle nye land du reiser til, må du være oppmerksom på dine omgivelser, og Beijing er inget unntak. En hovedregel er at så lenge du bruker sunn fornuft så går det meste helt fint!

Som nevnt tidligere, er Beijings offentlige transport ofte overfylte og travle, så sørg for å ha et godt tak i dine personlige eiendeler. Det finnes lommetyver i Beijing som i andre storbyer, så holdt vesken foran deg og penger og mobil der du kan se dem. Det finnes blant annet en velkjent metode hvor tyver brenner hull i lommene på turister for å lure dem for penger.

Det er også utviklet flere velkjente svindlermetoder som det er viktig å være obs på når du ferdes i Beijing. En av dem består av en «kunststudent» som tar kontakt med deg og ønsker å ta deg med til et museum og selge deg en kostbar orginal. Normalt vil du oppdage når du kommer hjem at dette kun var en billig kopi eller et maleri av dårlig kvalitet.

En annen velkjente svindel er «the grand tea scam» som består av en vennlig person som tilbyr deg å ta deg med til en te-butikk for å prøve noen av Kinas mest berømte teer. De overbeviser deg og de fleste tenker - «ja, det er jo gratis - så hvorfor ikke?». Ikke gjør det, mest sannsynligvis får du plutselig regningen som kan være opp til 800RMB, og beskjed om at de ringer politiet om du ikke betaler. Hvis du skulle oppleve en slik situasjon - ikke få panikk,  bare gå din vei. Svindlermetoder som dette er enkelt å unngå om du er klar over at de finnes, - bare si høflig nei takk, og du vil ikke bli forstyrret igjen.

Mat i Beijing

Er du så heldig at du rekker å reise rundt i Kina, vil du raskt oppdage at kinesisk mat er svært forskjellig i de ulike provinsene. I Beijing består maten mye av hveteprodukter som nudler, flatbrød, dumplings, som er alle populære, men ris er også en viktig del av maten for de lokale.

For mange reisende, vil ikke et opphold i Beijing være komplett uten å ha prøvd den berømte «Peking Road Duck». Denne spesialiteten er populær hos både lokalbefolkningen og turistene, og lett tilgjengelig i mange restauranter i hele byen. Ikke gå glipp av den berømte 'Quanjude' (全聚德)-restauranten i Beijing om du er ute etter en en helt uforglemmelig matopplevelse!

En annen favorittrett, spesielt populær om vinteren, er «Hot Pot», en type lapskaus som består av tynne skiver av kjøtt som du selv kan tilberede ved bordet. Legg grønnsaker og krydder i vannet og du har det perfekte måltid for en kald vinterdag i Beijing, og ikke minst en underholdende opplevelse!

Beijing er også kjent for sine travle «snack streets», så hvis du er ute etter å prøve billig gatemat er det lett tilgjengelig mange steder over hele byen. Legg blant annet merke til «Chuan» - grillede kjøttspyd for rundt 2RMB! For de mer eventyrlystne, er snacksgatene stedet å besøke hvis du ønsker å prøve for eksempel skorpion, slange eller biller, som alle er delikatesser i Beijing.

I de seneste årene har en blanding mellom øst og vest blitt merkbar i matbildet i Beijing, og selv om tradisjonelle retter alltid vil være svært populært, er eksperimenter med «fusion style cooking» ofte å se på restaurantmenyene rundt omkring i byen.

Er du ute etter mer internasjonal mat, spretter stadig vestlige restauranter opp over hele byen, noe som gjør maten du savner hjemmefra er lett tilgjengelig. Vær oppmerksom på at dersom du ønsker å spise vestlig mat er prisen ofte også deretter!

På større restauranter vil menyen som regel finnes på engelsk, men vær oppmerksom på at små lokale restauranter ofte har menyen kun i kinesiske tegn. Ta med deg din Mandarin-frasebok og prøv deg frem!

Levekostnader i Beijing

Levekostnadene i Beijing er ikke så høye som mange kanskje forventer av en hovedstad. Hvor mye penger du bruker avhenger selvfølgelig av hvilken livsstil du velger å lede; ønsker du å leve på et stramt budsjett, er det fullt mulig i Beijing. Hvis du er forberedt på å ta t-bane og buss og spise på lokale kinesiske restauranter kan du leve svært billig.

Et godt råd er å «leve som en lokal»! Prøv å unngå fristelsen av å besøke de store vestlige supermarkedene og fast food-kjedene, eller spar dem til en spesiell anledning. Et gjennomsnittlig vestlig måltid kan koste deg 45 RMB,  og sammenlignet med et gjennomsnittlig kinesisk måltid som koster 12-18 RMB så sier det seg selv at det er penger å spare. Sett sammen et budsjett som du regner med at du kan leve for, og prøv etter beste evne å følge det!

Drømmer du om å ta et internship i Beijing?
Kontakt oss
Kontakt