Internshipprogram i Kina

Jobbe i Shanghai - Internship i Shanghai - KILROY

Jobbe i Shanghai

Shanghai er en verdenskjent havneby som ligger på Kinas østkyst. Byens beliggenhet er bakgrunnen til byens navn som betyr «Over havet». Nord for byen ligger munningen av Yangtze-elven, i vest provinsene Jiangshu og Zhejiang, og i sør finner du Hangzhou Bay. Byens beliggenhet har gjort Shanghai til det mest innflytelsesrike økonomiske, vitenskapelige og teknologiske senter i Øst-Kina, og er i dag en kul blanding av det moderne og det tradisjonelle, og av øst og vest!

Fra å bli etablert som en liten fiskelandsby rundt 453-221 f. Kr, har Shanghai sakte vokst til et viktig knutepunkt for internasjonal handel. I 1842 inntok britene, amerikanere, franskmennene, tyskerne og russerne byen, og satte raskt sitt vestlige preg på utviklingen, noe som gir Shanghai et unikt utvalg av arkitektoniske stiler. Shainghai blomstret fort som en kosmopolisk metropol, og blir ofte omtalt som «Østens Paris».

Klima i Shanghai

Shanghai har et subtropisk klima med fire årstider. Vår og høst er kjølig og fuktig, mens de varmeste månedene har temperaturer så høye som 35 ° C. Varmest er det i juli og august, og den kaldeste perioden er januar til februar med en gjennomsnittstemperatur på 4-6 ° C. Det snør sjeldent om vinteren, men det anbefales likevel å ha med seg godt om varme klær da vinteren føles kjølig.

Det er mye nedbør fra midten av juni til begynnelsen av juli, og tyfoner forekommer rundt august og september. I disse periodene er det smart å ha med seg en paraply!

Transport i Shanghai

Shanghai har verdens største offentlige transportsystem, og det er enkelt og praktisk å komme seg rundt i byen. På grunn av mye trafikk i rushtiden, er det ofte et raskere (og billigere!) alternativ å ta t-banen enn å ta taxi.

Mat i Shanghai

Maten i Kina er svært mangfoldig, og hver region har sine egne spesialiteter og smaker. Shanghai er inget unntak og er best kjent for to typer mat: Benbang Cuisine og Hapipai-Cuisine.

Direkte oversatt betyr «Benbang Cuisine» «lokal mat» og er en tradisjonell matrett som dukket opp i Shanghai for over 100 år siden. Matretten består av ingrediensene fersk fisk, kylling, svinekjøtt og grønnsaker tilberedt med olje og soyasaus. Haipai Cuisine betyr "altomfattende mat" og kommer fra kulturen dannet på slutten av Qing-dynastiet. Haipai kombinerer retter fra andre regioner i Kina med vestlige retter tilpasset med lokale smaker og krydder. Hovedingrediensene er fersk fisk, reker og krabber. Både Benbang og Haipai kjøkkenet smaker friskt, med både søte og sterke krydder.

 

Et eksempel på en populært matrett fra Shanghai er Yan Du Xian, en deilig gryte som består av svinekjøtt, skinke og ferske bambusskudd. En annen populær rett er Qing Chao Shan Hu som er stekt ål med bambusskudd, gul vin, soyasaus og ingefær. En litt mer uvanlig variant er "Hårete krabbe", ofte servert med eddik og ingefær.

Et flott sted å teste ut det lokale kjøkkenet er restauranten Lao Zheng Xing, en av de eldste stedene som spesialiserer seg på tradisjonelle retter fra Shanghai. Restauranten ligger i Fuzhou Road, i Hungpu-distriktet. Tar du turen dit anbefales blant annet Ba Bao La Jian, en lett krydret rett med stekte reker, kylling, svinekjøtt og bambusskudd.

Savner du maten hjemmefra lider du heller ingen nød i Shanghai. Du finner vestlige restauranter rundt hele byen, og de fleste ønsker kan oppfylles her. Er du glad i amerikansk mat, bør du sjekke ut Element Fresh som serverer sandwicher, salater og burgere. Det finnes også flere tyske restauranter hvor du kan få ekte tysk øl, pølser, supper og så videre. Sjekk blant annet ut Paulaner Brauhaus.

Sightseeing i Shanghai

Det finnes masse å se i Shanghai, alt fra natur, historiske monumenter og moderne strukturer og arkitektur. Byen har templer, museer, vakre parker, som alle er store attraksjoner for både turister og fastboende.

Yuyuan Garden er den største av de gamle parkene i Shanghai, og her kan du beundre tradisjonell kinesisk stil. Parken består av seks forskjellige områder inkludert "Grand Rockery" som befinner seg i midten. I nærheten av parken finner du "God Temple of Shanghai" hvor gatene rundt er overfylt av små lokale "snacks-shops".

I Shanghai finner du også flere vakre buddhistiske templer, blant annet det mest kjent Jade Buddha Tempelet, som er verdt et besøk. 

Oriental Pearl TV Tower er et moderne symbol på Shanghai, og med sine 486 meter er det det høyeste TV-tårnet i hele Asia. 

Også verdt et besøk er nabobyene Zhujiajiao og Qibao Ancient Town. Her ligger gamle hus på rekke og rad langs elvene som renner gjennom byene; en unik sjanse til å få et glimt av hvordan Shanghai kanskje så ut for lenge, lenge siden! 

Levekostnader i Shanghai

Kina er generelt et billig sted å leve, og Shanghai er ikke noe unntak. Hvor mye du bruker er selvfølgelig avhengig av hvilken livsstil du velger å leve: å spise på vestlige restauranter og shoppe vestlige merker koster betraktelig mye mer enn lokal mat og shopping på markeder!

Ønsker du å leve billig er det fullt mulig i Shanghai. Et gjennomsnittlig kinesisk måltid koster mellom 12 og 30 RMB, transport er billig, og det samme gjelder dagligvarer og produkter som shampoo, vaskemiddel og så videre. Å gi tips er ikke vanlig i Kina, og ofte vil det å legge igjen penger på bordet misforstås med at du har glemt igjen noe. Ikke bli overrasket hvis en servitør kommer løpende etter deg for å gi deg pengene tilbake!

Det kan være lurt å sette opp et budsjett før du reiser til Shanghai på hvor mye penger du kan bruke per måned i løpet av tiden du skal jobbe der. Du kan begynne med å regne ca 2000 RMB per måned (uten overnatting) og justere beløpet etter hvilken livsstil du ønsker å leve.
 

Drømmer du om å ta et internship i Shanghai?
Kontakt oss
Kontakt