Studentprofil - Anette, La Trobe, Melbourne

Studentprofil - Anette, La Trobe, Melbourne

Anette tar et semester delstudier på La Trobe University i Melbourne.

Hvor langt har du kommet i utdanningen?
Har allerede fullført en bachelor ved UIB, men bestemte meg for å studere litt til. Jeg har ikke tidligere vært på utveksling og ville så gjerne studere i utlandet. Studerer nå på La Trobe University som er et veldig bra universitet for samfunnsvitenskaplige og humanistiske retninger. Med unntak av et 1. års fotofag tar jeg 2. og 3. års fag siden jeg har universitetsutdanning fra tidligere. Jeg har nå vært student ved La Trobe University i litt mer enn 2 måneder, og har bare litt over en måned igjen. Nesten litt trist at semestrene er så korte, men til gjengjeld så går det i ett.

Hva lærer du?
Jeg har valgt å ta fag som er noe annerledes enn det jeg tar hjemme, nettopp fordi jeg har muligheten til å velge hva som passer meg. Jeg tar politikk, sosiologi, antropologi og fotojournalistikk. Alle fagene er utrolig interessante, og jeg lærer noe nytt hver uke. Vinklingene på fagene er litt annerledes enn hjemme. Man ser fagene ut fra et australsk perspektiv, noe jeg finner veldig interessant og lærerrikt. I sosiologifaget mitt er vi flere utenlandsstudenter, og jeg blir ofte spurt om norske eksempler av professoren, som selv er fra Kina.

Hvorfor valgte du dette studiet og studiestedet?
Jeg valgte La Trobe på bakgrunn av hva slags fag/fagretninger de kan tilby. Dessuten fristet det å gå på et universitet med campus. Min universitetsbakgrunn er fra Bergen, der vi har et byuniversitet. La Trobe har fokus på utenlandske studenter, og gjør alt de kan for at du skal føle deg hjemme.  

Hvordan vil du beskrive studiemiljøet/universitetet/studiestedet?
Som på alle andre steder må man gi litt av seg selv for å bli kjent med et nytt universitet og nye mennesker, men det er jo nettopp det som gjør et utenlandsopphold spennende. Studiemiljøet er veldig bra, alle er veldig motiverte. Det er mye å hente hos de ulike professorene og jeg føler at det er mer aktiv deltagelse gjennom tutorials og forelesningene her enn hjemme. Dessuten blir det forventet at man møter opp og gjør oppgaver fra uke til uke. Dette gjør at man blir mer motivert til å stå på hele tiden. 

Hva er planene dine fremover og etter studiet?
Først kommer jeg til å søke om et semester til, nettopp fordi jeg føler at jeg virkelig får det jeg betaler for på dette universitetet, og jeg har blitt supermotivert. Jeg vil veldig gjerne ta litt mer antropologi og fotojournalistikk, og drømmer om å kunne jobbe innenfor et av mine interessefelt, fotografi eller internasjonal sektor, kanskje en kombinasjon?

Har du noen tips til fremtidige studenter som skal studere i utlandet?
Do it! Jeg ventet altfor lenge med å studere i utlandet, om du vil ta et semester eller hele graden, bare gjør det! Det er utrolig givende, man møter mange fine mennesker, og man presser seg lenger på grunn av nye utfordringer; som et annet språk og nye læremetoder. Australia er dessuten et veldig bra land å studere i, ikke bare er studiene bra, men kulturen, været og ikke minst menneskene er herlige! 

Hvorfor valgte du å søke via KILROY?
Mitt universitet i Norge hadde bare opptak en gang i året, og jeg ønsket å søke på høstsemesteret. Jeg søkte også gjennom suppleringsopptaket ved universitetet mitt, men følte at det ikke var så mye oppfølging og selve prosessen tok lang tid. Med KILROY var det rett på, ingen spørsmål var feil og hele prosessen gikk knirkefritt. Utrolig deilig å forholde seg til folk som vet hva de driver med. Når jeg begynte på søkeprosessen, trodde jeg at jeg hadde minimale sjanser, men det tok ikke lang tid før jeg hadde fått et positivt svar fra mer enn ett studiested. En stor takk til KILROY for all hjelp!

Mai 2012

Relaterte innlegg
Kontakt