Studér i California med start allerede i januar 2016

  • 10 september 2015
  • Av Even
Studér i California med start allerede i januar 2016

Grip muligheten til å studere i solfylte California! I USA er det mulig å starte på studier i januar og august. Søknadsfristen for Santa Barbara City College er 1. oktober og begynner nå å nærme seg med stormskritt.

Santa Barbara City College ligger rundt 1,5 time nord for Los Angeles og har en flott beliggenhet ved kysten. Det bor rundt 90.000 i Santa Barbara, som for øvrig er en yrende studentby. Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 15-25 grader på sommeren, og 7-18 grader på vinteren. Med andre ord en fin avveksling for forfrosne nordmenn.

Santa Barbara City College er et community college. Et community college er et delvis statlig finansiert lærested, og kan derfor tilby god utdanning til en rimelig pris. Dette er et godt alternativ i USA nå som den norske krona er såpass svak. Nytt fra høsten 2015 er at du får støtte fra Lånekassen for førsteåret av en grad i USA.

Associate degree

På community college kan du studere en associate degree og dette tar normalt 2 år. En associate degree tilsvarer de to første årene av en bachelorgrad, og det finnes ingen tilsvarende grader i Norge. Etter fullført associate degree er det mulig å overføre seg til et universitet og fullføre en bachelorgrad. Normalt vil dette innebære to ekstra år med studier da bachelorgraden i USA er fireårig. En bachelorgrad er anerkjent over hele verden og når du har fullført en bachelorgrad vil du kvalifisere til å ta en mastergrad.

Santa Barbara City College har et bredt fagtilbud, og du kan blant annet studere business, musikk, film og tv, grafisk design eller sosiologi for å nevne noe.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du synes dette høres interessant ut. Vi sitter klare til å hjelpe deg gratis gjennom hele søknadsprosessen!

Har du lyst til å studere i California?
Kontakt oss

 

Relaterte innlegg
Kontakt