Realiser studiedrømmen din i utlandet

Realiser studiedrømmen din i utlandet

Kom du ikke inn på førstevalget i Norge? Det behøver ikke nødvendigvis å være et stort problem. At det er tøff konkurranse om enkelte studier i Norge betyr nemlig ikke at det er like vanskelig å komme inn på drømmestudiet andre steder.

Mange opplever at det er lettere å komme inn på drømmestudiet i utlandet fordi utenlandske universiteter ofte legger vekt på andre ting enn bare karaktersnitt når de avgjør hvem som får komme inn. I utlandet er det dessuten flere universiteter som tilbyr de samme studieretningene, så konkurransen om plassene er ikke like hard som i Norge.

Under kan du lese om 9 forskjellige studier som det er vanskelig å få plass på i Norge, men som kan være enklere å komme inn på i utlandet. Kanskje finner du ditt drømmestudium på listen?

1. Arkitektur

Studere arkitektur i utlandet

Drømmer du om å studere arkitektur har du mange muligheter i utlandet. Det finnes blant annet flere gode universiteter som tilbyr arkitekturstudier i Australia, England, Canada og på New Zealand. Arkitektutdanningen er 5-årig og består av en blanding av praktisk og teoretisk læring. De to siste årene av utdanningen bruker du vanligvis på å spesialisere deg innenfor et valgt felt og når du studerer i utlandet har du som regel betydelig flere spesialiseringsmuligheter enn i Norge.

Se hvilke utenlandske universiteter som tilbyr arkitekturstudier.

2. Nanoteknologi

Studere nanoteknologi i utlandet

Nanoteknologi er et framtidsrettet studium som virkelig er i vinden for tiden. I takt med den hurtige teknologiske utviklingen har bransjen opplevd eksplosiv vekst og det er økende etterspørsel etter denne typen kompetanse. Ulempen med den voksende etterspørselen er at nanoteknologi har blitt et av de vanskeligste studiene å komme inn på i Norge. Det kan derfor være en god idé å søke seg til utlandet isteden. Vi kan hjelpe deg med å søke på nanoteknologistudier i Canada og Australia. 

Se hvilke utenlandske universiteter som tilbyr studier innen nanoteknologi.

3. Ernæring

Studere ernæring i utlandet

Kunne du tenke deg å jobbe med mat og kosthold? Da er kanskje ernæring det rette studiet for deg. Det er et studium som har vokst så mye i popularitet de siste årene at det etterhvert har blitt vanskelig å få studieplass i Norge. I utlandet derimot, kan du velge mellom en rekke forskjellige læresteder som tilbyr årsstudium (study abroad), bachelor- og masterstudier i ernæring. Typiske fag man er innom i løpet av studietiden inkluderer matvitenskap, matsikkerhet, helse & fysisk aktivitet, fysiologi og biologi. Du kan studere ernæring i USA, Canada, England, Australia og på New Zealand.

Se hvilke utenlandske universiteter som tilbyr ernæringsstudier.

4. Film og TV

Studere film og TV i utlandet

Dersom du drømmer om å jobbe innen film- og TV-bransjen, kan det være vanskelig å komme inn på en relevant utdanning i Norge. Det behøver likevel ikke være et hinder, for det finnes en rekke læresteder i utlandet som tilbyr praktisk rettede film- og TV-utdanninger. I løpet av studietiden får du mulighet til å jobbe "hands on" med både større og mindre prosjekter, slik at du kan bygge deg opp en portefølje og utviklet dine praktiske ferdigheter. Tar du utdanningen din i utlandet kan det dessuten komme til å bli en døråpner for en framtidig internasjonal karriere.

Se hvilke utenlandske universiteter som tilbyr studier innen film og TV.

5. Kriminologi

Studere kriminologi i utlandet

Kriminologi er et spennende studium som gir deg en kompetanse som i økende grad blir etterspurt på arbeidsmarkedet. Dette har bidratt til at studiet har vokst i popularitet de siste årene, men det er vanskelig å komme inn. I Norge er det nemlig kun Universitetet i Oslo som tilbyr kriminologistudier, så kampen om plassene er hard. Velger du derimot å reise til utlandet for å studere, kan du velge mellom flere forskjellige universiteter i blant annet USA, England og Australia. 

Se hvilke utenlandske universiteter som tilbyr kriminologistudier. 

6. Kiropraktikk

Studere kiropraktikk i utlandet

I Norge er det faktisk ikke mulig å studere kiropraktikk, så om du drømmer om å bli kiropraktor har du ikke noe annet valg enn å studere i utlandet. Heldigvis kan vi hjelpe deg med å komme inn på kiropraktikk i Australia, der du kan velge om du vil studere i Sydney eller i Melbourne. Utdanningen er 5-årig og etter endt studium må du fullføre ett år med turnustjeneste for å få autorisasjon. 

Se hvilke universiteter som tilbyr kiropraktikk.

7. Ingeniørledelse (Teknologiledelse og industriell økonomi)

Studere ingeniørledelse i utlandet

Ingeniørledelse er et av de vanskeligste studiene å få plass på i Norge for øyeblikket, men ser du til utlandet finnes flere lignende studier der det kan være lettere å komme inn. Oppbygningen av studiet varierer fra lærested til lærested, så det kan være en god idé å ta en prat med en av våre studieveiledere før du søker. Studieveiledningen vi tilbyr er helt gratis, så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Se hvilke universiteter som tilbyr studier innen ingeniørledelse.

8. Marinbiologi

Studere marinbiologi i utlandet

I Norge er det kun mulig å spesialisere seg i marinbiologi når man har kommet opp på masternivå. Reiser du utenfor Norges grenser har du derimot muligheten til å studere marinbiologi både på bachelor- og masternivå, slik at du kan spesialisere deg allerede fra begynnelsen av. Når du studerer marinbiologi i utlandet får du dessuten mulighet til å studere andre marine dyrearter enn dem man typisk fokuserer på i Norge. Spennende studiesteder inkluderer Hawaii, New Zealand og Australia.  

Se hvilke universiteter som tilbyr studier innen marinbiologi.

9. Dataingeniør

data-ingenior

Ønsker du å studere datateknologi og kunne tenke deg å jobbe med systemutvikling og drift av maskiner og datasystemer? Da har du sikkert oppdaget at det kan være vanskelig å komme inne på et av de 5-årige dataingeniørstudiene som tilbys i Norge. Null problem! Velger du å studere utenfor Norges grenser åpner det seg en rekke spennende studiemuligheter på læresteder tilknyttet teknologiske "hot spots" som California, London og Hong Kong.

Se hvilke utenlandske universiteter som tilbyr dataingeniørstudier.

Vi tilbyr også en rekke andre studieretninger verden over. Du kan se en oversikt over studiene våre her.

Vil du ha hjelp til å komme inn på drømmestudiet?
Snakk med våre studieveiledere

 

Relaterte innlegg
Kontakt