Lyst å studere i Australia? Les hva Anders synes om UWA i Perth.

Lyst å studere i Australia? Les hva Anders synes om UWA i Perth.

Drømmer du om å studere i Australia? Kanskje har du allerede sett deg ut University of Western Australia (UWA) i Perth som et interessant studiested? Da bør du lese hva Anders synes om sin studietid i Perth - kanskje kan du ta med deg noen gode tips! 

Navn: Anders Otto Plassen
Utdanning: Marketing (Study Abroad, 1 semester, postgraduate)
Universitet: University of Western Australia (UWA)              

Anders har jobbet som fysioterapeut i flere år og tar en mastergrad i organisasjon og ledelse på deltid i Norge. Han ønsket en pause fra deltidsstudiene og jobb i Norge, og søkte derfor på åpne fag innen markedsføring ved University of Western Australia i Perth, Australia. 

Hvorfor valgte du dette studiet og studiestedet?

Samboeren min og jeg ønsket å ta et semester der vi kunne utvikle engelskkunnskapene og samtidig dra til en helt annen verdensdel. Siden hun fikk utvekslingsmuligheter til å fullføre sin master fra NHH i Perth, bestemte vi oss for å ha et halvår der. Vi hadde hørt mye spennende om Perth - den mest avsidesliggende storbyen i verden.

Western Australia stod generelt høyt på lista, da vi ikke hadde reist her sammen tidligere. Vi kjente begge til tidligere studenter ved UWA som var svært tilfreds med valget om å dra til Western Australia. Stabilt klima og nydelige strender var gode grunner til å velge akkurat Perth.

UWA er på topp 100 lista over verdens beste universiteter, og tilhører også Group of Eight som er de 8 ledende universitetene i Australia. Det er ekstra spennende å kunne studere ved et så anerkjent universitet.

University of Western Australia campus - KILROYUniversity of Western Australia campus.

Hva lærte du på studiet?

Lærte om nye prinsipper innenfor digital markedsføring, og konkrete hjelpemidler innenfor markedsføring av servicenæringer. Lærte også mye om hvordan jeg samarbeider med andre studenter fra forskjellige land og kulturer. UWA legger opp til mye gruppeprosjekter, og det var spennende å lære mer om seg selv i slike situasjoner og gruppesammensetninger.

Hvordan vil du beskrive UWA og miljøet på skolen?

UWA er et sosialt universitet om du melder deg inn i noen av de mange sosiale eller sportslige studentorganisasjonene. Selve skolen er veldig vakker med flotte parker og bygninger, alt samlet på en campus.

UWA har mange fine grøntområder på campusUWA har mange fine grøntområder på campus.

Det er en vennlig atmosfære på skolen. Om jeg kunne gjort deler av bacheloren her i stedet for masteren, ville jeg heller gjort det. Skolen har lagt veldig godt til rette for «ferske» studenter som kommer mer eller mindre rett fra videregående ved å ha mange studentboliger tilgjengelige for studenter på campus.

Hvordan er det å bo i Perth?

Perth er en fin by som ligger ved Swan river, som har klart å ta vare på gamle kolonibygninger sammen med nye skyskrapere, og utviklingen av storbyen fortsetter. Selv om det bor to millioner mennesker her så er det enkelt å bli kjent i byen.

Vi har vært veldig heldige med været dette semesteret (februar til juni), da det har vært varmere enn normalt på denne årstida. Da vi avsluttet oppholdet i Perth i juni 2017 (australsk vinter) var det fortsatt skyfritt og over 20 varmegrader på dagtid.

University of Western Australia ligger i byen PerthUniversity of Western Australia ligger i Perth.

Hvordan bodde du og hvordan fant du denne boligen?

Det var relativt enkelt å finne sted å bo, og vi brukte GumTree som fungerer som finn.no til å lete etter leilighet. Vi bodde i Cottesloe som ligger helt ute ved strendene, men likevel kun 15 minutter med buss til skolen. En god beliggenhet som er nær strand, cafeer og butikker, og som er like ved tog/busstopp slik at det er enkelt å ta tog til byen eller til Fremantle.

Enkelte studenter velger å bo midt i sentrum som er nært alt av butikker, restauranter og uteliv, men en må da uansett ta buss 10 minutter for å komme seg til UWA. Mange unge studenter velger å bo «on campus» som på et av de mange studentkompleksene som ligger helt inntil skolen.

Har du noen tips til andre studenter som vurderer å studere i Perth?

Et godt råd den første uka av studiet kan være å møte opp på forskjellige klasser som du vurderer å gå på. Den første uka er det mulig for å bytte fag (innenfor rimelighetens grenser), så om du oppdager spennende fag, så er det mulig å bytte da.

Perth International er studentorganisasjonen for utvekslingsstudenter ved UWA og de har mange sosiale arrangementer i løpet av semesteret. Bli medlem den første uka så får du hele tiden informasjon om hva som skjer på skolen. 

Et annet råd er å fordele studentarbeidet utover semesteret. UWA har lagt opp mange av faga slik at det er innleveringer, prosjekter og eksamener med jevne mellomrom. De avsluttende eksamenene teller ikke så mye som i Norge.

Vi kjøpte en billig bil slik at vi kunne se mer av Vest-Australia mens vi var her. Dette var både det rimeligste og det desidert mest fleksible alternativet, og jeg anbefaler det. Det er mye å se her som er veldig annerledes enn Norge

Anders og samboeren utnyttet studietiden i Perth til å utforske Vest-Australia. Her er de ved Nambung National Park og The Pinnacles.Anders og samboeren utnyttet studietiden i Perth til å utforske Vest-Australia. Her er de ved Nambung National Park og The Pinnacles.

Vi brukte reisen nedover til Australia og hjem igjen til Norge som opplevelsesferier i seg selv. På vei nedover hadde vi over to uker i Sri Lanka og to uker med frivillig arbeid i Kambodsja, og på vei nordover igjen hadde vi tre uker på Bali. Anbefaler å kjøpe fleksible flybilletter slik at en kan oppleve mer, og være fleksibel med tanke på eksamenstida. 

Hvorfor valgte du å søke via KILROY?

Jeg bestilte både skoleplass og flyreiser med KILROY. Dette gav stor fleksibilitet, og vi hadde faste kontaktpersoner. Kontaktpersonene gir gode reiseråd og kjapp hjelp. Supert av KILROY å kunne tilby fleksibilitet på returbilletten, slik at en får oppleve enda mer. 

Vil du vite mer om University of Western Australia?
Se her
Kunne du tenke deg gratis studieveiledning?
Send oss en e-post
Relaterte innlegg
Kontakt