De 5 mest populære universitetene i USA blant norske studenter

De 5 mest populære universitetene i USA blant norske studenter

At USA er en populær destinasjon for norske studenter er ingen hemmelighet. I følge en rapport fra Lånekassen* reiste nesten 2000 norske studenter til USA i studieåret 2016-2017. Den samme rapporten avslører også hvilke universiteter i USA som er de mest populære blant norske studenter i samme periode:

1. Santa Monica College

Studer på Santa Monica College i USA med KILROYPå Santa Monica College, som ligger utenfor storbyen Los Angeles, har du over 80 ulike fagfelt å velge mellom. Studietilbudet inkluderer bl.a økonomi, design, miljøstudier, journalistikk, foto, musikk, dans og IT.

2. Berkley College

Berkley College ligger i sentrum av New York - studer med på Berkley med KILROYSom student på Berkley College har du New York City som ditt klasserom. På Berkeley College er det populært å studere fag som mote, business, markedsføring, ledelse, finans og innovasjon.

3. California State University, San Marcos

Studer på California State University San Marcos i USA og bli kjent med andre internasjonale studenter.California State University, San Marcos ligger i hjertet av Sør-California ikke langt fra Stillehavskysten. Her kan du eksempelvis studere: business administration, økonomi, antropologi, politikk og internasjonale relasjoner, kommunikasjon, film/TV, psykologi og IT, for å nevne noen.

4. Santa Barbara City College

Santa Barbara City College ligger kun 1,5 time kjøring fra storbyen Los Angeles. Studer på SBCC med KILROYSanta Barbara City College ligger i California på USAs vestkyst, bare 1,5 time fra Los Angeles. Skolen har et stort tilbud av fag og studieretninger som du kan velge mellom. De mest populære kursene er økonomi, psykologi, grafisk design, foto, interiørdesign, ingeniørfag, internasjonale studier og journalistikk.

5. Hawaii Pacific University

Hawaii er et paradis på jord. Studer på Hawaii Pacific University med KILROY og ha kort avstand til fantastiske strender som denne!Som student ved Hawaii Pacific University får du studere på det som kan regnes som et av verdens paradiser, nemlig Hawaii! Her kan du velge blant mer enn 50 forskjellige bachelorgrader og 14 masterprogrammer. Fagretninger du kan studere inkluderer: økonomi, marinbiologi, kommunikasjon, journalistikk, spilldesign, japansk, psykologi, ledelse, jus, og PR, for nevne noen.

Vil du studere i USA? 

Sitter du med en drøm om å studere i USA? Da kan vi hjelpe deg. Vår veiledning er helt gratis, og vi vil kunne hjelpe deg med å finne både det riktige studiestedet og de beste fagene for deg, basert på dine ønsker og behov. Vi vil også hjelpe deg gjennom hele søkeprosessen, og sørge for at alt det praktiske papirarbeidet er på plass. Alt du behøver å gjøre er å sende oss en e-post, chatmelding eller avtale en studieveiledning, så vil vi gjøre vårt ytterste for å oppfylle studiedrømmen din! 

Studere på college i USA?

I listen over, er 3 av studiestedene et college. College er unikt for USA, hvor studenter normalt vil studere 2 år, og deretter overflytte til et universitet for å fullføre bachelorgraden sin. Hvis du er nysgjerrig på hva et College er, og hva en ekte amerikansk collegeopplevelse innevbærer, kan du lese mer om college i USA her.

Jeg vil gjerne vite mer om studier i USA!
Send oss en e-post!

 

*Tall fra Lånekassens rapport: Statistikk om utdanningsstøtte til norske studenter og elever i utlander (2016-2017).

Relaterte innlegg
Kontakt