6 gode råd om å studere i utlandet fra en tidligere student

  • 15 november 2017
  • i
  • Av Thea
6 gode råd om å studere i utlandet fra en tidligere student

Høsten 2016 tok Maria et semester på Griffith University i Australia. Her er hennes 6 beste råd til deg som vurderer å studere i utlandet!

Det kan være langt fra drømmen om et studieopphold i utlandet til du faktisk plutselig befinner deg f.eks. i Australia, USA eller England. Søknadsprosessen er ofte være utfordrende, og det er derfor fint å få noen tips fra en som allerede har vært igjennom det.

Her får du Marias 6 beste råd til hvordan du sikrer at studieoppholdet ditt blir en god opplevelse!

1. Begynn søknadsprosessen i GOD tid!

studer i brisbane, australia med KILROYKunne du tenke deg å studere et semester i Gold Coast i Australia?

"Jeg kom altfor sent i gang med søknaden min. Utdanningsinstitusjonen jeg tilhører her hjemme var veldig lite behjelpelige med å søke på et semester i utlandet og jeg endte derfor opp med å kontakte KILROY. Fordi jeg ventet så lenge var det dessverre ikke mulig å dra til det universitetet jeg først hadde tenkt å søke på. 2 uker før jeg skulle reise manglet jeg fortsatt visum og dokumentasjon på et par karakterer. Det ble en veldig stressende periode, så mitt aller viktigste råd er: Vær ute i god tid!"

2. Planlegg så lite som mulig hjemmefra
surfing i australia

Dette er fordelen ved å bo nær stranden i Gold Coast...

"På grunn av tidspresset rakk jeg ikke å forhåndsbestille noe hjemmefra før jeg dro, og det er jeg glad for. Eller, det kan lønne seg å bestille 2-3 netter på et hostell før du reiser så du har et sted å sove når du kommer frem. Jeg syntes det var kjekt å dra rundt i byen etter ankomst og se hvilket område jeg ville bo i. Jeg hadde f.eks sett på en leilighet hjemmefra, men da jeg så den i virkeligheten så viste det seg at den lå veldig langt borte fra alt. Jeg endte med å finne en leilighet gjennom et byrå. Det er er lett å falle for fristelsen med å skulle ha alt klart på forhånd, men personlig synes jeg det var mye bedre å møte de andre studentene og finne ut hvor de bodde før jeg bestemte meg hvor jeg skulle bo."

3. Delta i skolens arrangementer

Griffith university i brisbane | studier i australiaEt arrangement på stranden i regi av Griffith University

"Griffith var veldig gode på å arrangere en masse sammenkomster og events. Det var en god måte å møte de andre studerende på. Dessverre, fordi vi var så sent ute, rakk vi ikke å være med på en 3-dagers tur under introduksjonsuken, noe som jeg ergrer meg veldig over. Deltakelse på den turen skal forresten bestilles hjemmefra!" 

4. Få styr på lokal transport

"Du bør alltid sjekke hvordan transportmulighetene er til og fra universitetet. Jeg tok en trikk som krevde at jeg hadde et 'Go Card' som fungerer ganske likt som et reisekort i Norge. Kortet kan du skaffe deg via universitetet, og det er greit å få i orden med det samme. Jeg brukte en del unødvendige penger på transport før jeg fikk skaffet meg kortet"

5. Sørg for å spare opp nok lommepenger før du reiser

"Selv om det er en litt kjip ting å tenke på, så kan det virkelig lønne seg å arbeide litt ekstra før du skal reise slik at du har nok med penger til å gjøre det du vil. Det er virkelig kjedelig å måtte begrense seg på grunn av økonomien når du først har reist så lant. Husk også å søke om stipend i god tid!"

6. Sett av tid og penger til å reise 

Maria i Surfers Paradise | studer i australiaMaria fikk opplevd mange kule steder i løpet av studieoppholdet i Australia. Her i Surfers Paradise!

"Du kan reise enten i feriene dine, underveis i studieoppholdet eller etter. Det er veldig digg å vite at man ikke behøver å reise hjem med en gang semesteret er over. Innen den tid har du sikkert også fått deg noen nye venner som du har lyst til å tilbringe mer tid sammen med. I mitt tilfelle var vi en liten gjeng som reiste til Vietnam når semesteret var over. Det var en fantastisk opplevelse! Noen universiteter opererer også med trimester i stedet for semester. Det betyr at studieoppholdet er noe kortere og mer intenst, men til gjengjeld vil du ha mer tid til å reise etterpå." 

Vil du vite mer om studier i utlandet?
Skriv til oss
Kontakt