Topp 5 studieretninger blant norske studenter i utlandet

  • 04 desember 2017
  • Av Thea
Topp 5 studieretninger blant norske studenter i utlandet

At det er populært blant norske studenter å ta hele eller deler av sin utdanning i utlandet er neppe en overraskelse. Men hvilke fag er det egentlig norske studenter flest velger å studere i utlandet?

Å studere i utlandet har så mange fordeler at det er nesten rart at ikke enda flere velger å gjøre det! En av fordelene ved å studere i utlandet er bl.a. at man kan studere fag som kan være vanskelig å komme inn på i Norge, eller som kanskje ikke eksisterer i Norge i det hele tatt! I følge en rapport fra Lånekassen* velger flest norske studenter å studere følgende studier når de er i utlandet: 

1. Business

studies-business-leader

Business er helt klart den studieretningen som flest norske studenter velger å studere i utlandet. Ved å studere business kan du eksempelvis fordype deg i fagområder som økonomi og administrasjon, finans, markedsføring, HR eller ledelse. Du kan studere business på de aller fleste av våre samarbeidsuniversiteter.

2. Medisin (Helsefag)

study-abroad-doctor-patient

Mange norske studenter velger å studere medisin eller andre helsefag i utlandet. Dette skyldes blant annet at opptakskravene i Norge er høye. Av våre samarbeidsuniversiteter er det få som tilbyr studieprogram innen medisin, og de er både dyre og vanskelige å komme inn på. Det finnes derimot mange andre spennende fagområder innen helsefag som du kan studere i utlandet. Dette inkluderer bl.a. ernæring, farmasi, fysioterapi, kiropraktikk, manuellterapi og sykepleie.  

3. Samfunnsfag

Study Field Social Sciences Study Group

Samfunnsfag er en annen populær studieretning blant norske studenter i utlandet. Ofte kalles samfunnsfag for Social Studies i utlandet, og kan romme fagområder som f.eks: antropologi, politikk og internasjonale relasjoner, kriminologi, utviklingsstudier, og sosiologi.  

4. Psykologi 

Metting With Psychologist

Psykologi er et studie som er veldig populært i Norge, noe som har gjort at det kan være veldig vanskelig å få skoleplass her hjemme. Derfor er det mange norske studenter som velger å studere psykologi i utlandet. Du kan studere psykologi i bl.a USA, Canada, Australia, New Zealand og England. Les mer om det å studere psykologi i utlandet her.

5. Ingeniørfag

data-ingenior

Den femte mest populære studieretningen blant norske studenter i utlandet er ingeniørfag. I utlandet er valgmulighetene innen ingeniørfag store, og du kan spesialisere deg innen nesten hva som helst. Noen av spesialiseringene du kan velge blant er f.eks byggingeniør, dataingeniør, mekanisk ingeniør, nanoteknologi, telekommunikasjon og software design. Du kan studere ingeniørfag i bl.a USA, Australia, Canada, Vietnam, Kina og England.

Vil du studere i utlandet?

Hvis du vil vite mer om disse 5 forskjellige studiene, og om et av de kan være noe for deg, så kan du avtale en gratis veiledning hos en av våre studieveiledere. Husk at i tillegg til disse 5 studieretningene, finnes det et hav av andre spennende fag og studieretninger som du kan studere i utlandet! Vi hjelper deg gjerne med å finne ut hva som bli riktig studieretning og studiested for deg! 

Jeg vil ha hjelp til å oppfylle studiedrømmen min!
Kontakt oss

 

*Tall fra Lånekassens rapport: Statistikk om utdanningsstøtte til norske studenter og elever i utlander (2016-2017).

Relaterte innlegg
Kontakt