Vil du studere kriminologi i utlandet?

Vil du studere kriminologi i utlandet?

Kriminologi er et spennende tverrfaglig studium som gjerne inkluderer elementer av jus, psykologi, sosiologi, filosofi, historie og kulturstudier. Som kriminologi-student vil du blant annet lære om årsaker til kriminalitet og samfunnets måte å håndtere det på gjennom rettssystemet.

I Norge er det kun ett lærested som tilbyr kriminologi, og på grunn av stor pågang av søkere kan det være vanskelig å komme inn. Men det trenger ikke å bety at du må legge studiedrømmen på hylla. Vi samarbeider vi nemlig med flere universiteter i utlandet som tilbyr studieprogrammer innen kriminologi. 

Hvilke emner studerer man på kriminologistudiet?

Hvilke fag man studerer i kriminologistudiet kan variere ut fra hvilken fordypning man tar, eller hvor man studerer. Men normalt vil de fleste være innom fag som: 

  • Strafferett
  • Kriminologihistore
  • Menneskerettigheter
  • Rettssosiologi
  • Kriminologi, politikk og media
  • Forebyggende arbeid

Hvor i utlandet kan jeg studere kriminologi?

Vi samarbeider med flere universiteter i Australia, New Zealand, England, USA og Canada som tilbyr studieprogrammer innen kriminologi. Så det er i grunn opp til deg å finne ut hvor i utlandet du kunne tenke deg å studere! 

Vil du vite mer?

Besøk vår studieside for kriminologi for mer informasjon om hvilke universiteter du kan studere på og hva du kan jobbe som etter endte studier. Finner du derimot ikke den informasjonen du leter etter, er du hjertlig velkommen til å ta kontakt med en av våre studieveiledere. Du får gratis studieveiledning, og de kan svare på alle spørsmål du måtte ha om studier i utlandet. 

Vil du studere kriminologi i utlandet?
Kontakt oss
Kontakt