"Det beste halvåret i mitt liv"

"Det beste halvåret i mitt liv"

Isabelle Marie Zulueta Jensen har tilbrakt ett semester på New Zealand ved Auckland University of Technology (AUT). I følge henne har det vært de beste 6 månedene i hennes liv. Les mer om hennes erfaringer fra studietiden på New Zealand her! 

Hvorfor New Zealand og AUT?

Jeg har lenge ønsket å dra til New Zealand, og jeg ville gjøre noe jeg vet jeg vil få igjen for i fremtiden og da falt valget på å ta et semester her borte. Samtidig som jeg får oppleve hvordan studentlivet er her i storbyen, får jeg også oppleve helt utrolig mye utenom dette. New Zealand har så utrolig mye å by på!

Jeg søkte opp de fleste universiteter generelt i New Zealand, men interessen min falt på AUT. Skolen har et godt rykte på seg og jeg hadde lest mange gode tilbakemeldinger. Skolen er også veldig moderne, den ligger midt i sentrum av Auckland og de er veldig opptatte av hver enkelt elev på skolen. 

Hokita River på Sør-Øya - Isabelle studerer på New ZealandNew Zealand kan by på fantastiske naturopplevelser, som Hokita River på Sør-Øya.

Studiene og fremtiden

Jeg valgte fire forskjellige fag: Visual Communication in Business, Public Relations, Media Communication og International Noho Marae. Det sistnevte faget er en introduksjon om Maori kulturen hvor vi lærer tradisjoner og litt av språket, og det var det faget som jeg fant mest interessant.

Jeg har nå fått en introduksjon til de fagene nevnt over, og hensikten var å prøve å finne ut hva slags retning jeg vil gå videre med. Jeg har innsett at jeg vil jobbe med noe innenfor media, og dette semesteret var en fin måte å prøve seg på forskjellige retninger. Jeg har lært mer om hvordan det er å jobbe med PR, hvordan visualisere budskap til ulike målgrupper og finne ut hvordan medier utvikler seg. I denne bransjen må man ikke være redd for å gjøre feil, for da er det bare å lære av feilen og prøve på nytt. Man må være utadvendt, tørre å snakke og stå fram og håndtere mennesker på en fin måte.

Isabelle Jensen studerer ett semester på AUT på New ZealandIsabelle Marie Zulueta Jensen studerer på AUT på New Zealand. -Det har vært det beste halvåret i mitt liv!

Studentlivet i Auckland

Elever her er generelt mer åpne og mer velkomne, og de er ikke redde for å slå av en samtale og bli kjent. Jeg digger at når det er varmt bruker de aller fleste flip flops uansett hva - det er liksom litt stilen her. Alt er ganske laidback. 

Jeg bodde på WSA (Wellesley Student Accomodation) som er studentboligkomplekset til AUT. Jeg bodde med fire andre, hvor vi delte kjøkken, stue og bad. Alle de andre var fra New Zealand, såkalte ”kiwis” og jeg stortrivdes med dem! Du kan selv velge om du vil bo med samme kjønn eller en miks, og om du helst vil bo sammen med andre internasjonale studenter.

Isabelle og en venninne ved Tongariro Crossing på New Zealand

Isabelle og en venninne ved Tongariro Crossing - en 19 km tur hvor man blant annet kan se 'Mount Doom' fra Ringenes Herre-filmene.

Vil du anbefale andre nordmenn å studere i utlandet?

Et klart ja! Dette halvåret har vært det beste i livet mitt hittil, og jeg har fått så mange minner og opplevelser jeg vil bære med meg videre. Man lærer mye om seg selv og finner kanskje ut hva man vil bli, eller nærmer seg en spesifikk retning. Det å være på egen hånd i et helt fremmed land gjør deg bedre forberedt på livet som voksen, og man etablerer vennskap man vet kommer til å holde for resten av livet.

Isabelle på Roy's peak med fantastisk utsikt over Lake WanakaIsabelle på Roy's peak med fantastisk utsikt over Lake Wanaka på Sør-Øya.

Har du noen tips til andre studenter som vil ta det samme studiet som deg?

Det er mye skolearbeid, og engelsken var litt mer avansert enn det jeg allerede var vant til. Man lærer så klart mye ut av dette, men man bør være forberedt på å jobbe en god del med skole.

Hvorfor valgte du å søke gjennom KILROY?

Jeg har mange eldre venner som har brukt KILROY, og ut ifra deres gode tilbakemeldinger hadde det bare vært rart om jeg ikke valgte å søke gjennom KILROY. Superfornøyd er jeg også! Takket være all den gode hjelpen jeg fikk, følte jeg meg mer forberedt og mindre stressa for å dra helt alene til andre siden av jorda for å studere. 

Vil du vite mer om Auckland University of Technology?
Les her
Har du spørsmål om studier på New Zealand?
Send oss en e-post
Relaterte innlegg
Kontakt