Studere i USA

"Verdens beste utdannelse” sier mange om en grad fra et amerikansk universitet.
Vi kan dessverre ikke ta imot nye søknader om sportsstipend for øyeblikket. Følg med på nettsidene våre i tiden framover for ytterligere oppdateringer.

"Verdens beste utdannelse” sier mange om en grad fra et amerikansk universitet. Det er viktig at du velger et lærested som er akkreditert, slik at du kan få studielån fra Lånekassen, samt at skolen matcher ditt studienivå og at du får en utdannelse som du også kan bruke i Norge. 

"Verdens beste utdannelse"

Du kommer til å starte å studere på undergraduate-nivå som tar ca. 4 år. Om du fullfører studiene så får du en bachelorgrad. Vær oppmerksom på at første året av graden (Freshman) ikke støttes av Lånekassen.

Det første skoleåret i USA kan oppfattes som enkelt for mange da du her tar en del grunnkurs som kan minne om mye av det man allerede har lært på videregående skole i Norge. Vanligvis tar man ca. 12 grunnkurs som kan spres litt ut og tas i løpet av din 4-årige utdannelse.

Det finnes også community/junior college. Der studerer du en 2-årig Associate degree, for senere å kunne fortsette på et universitet  som har 4-årige grader og fullføre din bachelorgrad på 2 år. Dette er et godt alternativ for deg som har en lav avgangskarakter fra videregående skole.

Hvorfor studere i USA?

En stor fordel ved å studere i USA er at du kan ta hvilke fag du vil; om det så er business, psykologi, dans, fysikk, arkitektur, design, fotografi, engelsk eller kanskje pilot eller veterinær.

Er du redd for at engelsken din er for dårlig? Da kan vi berolige deg med at språket er det minste å være bekymret for. Det kommer helt av seg selv uten at du tenker på det. Det kan selvfølgelig ta litt lenger tid å studere på engelsk i begynnelsen, men det er ikke uvanlig at man begynner å tenke og drømme på engelsk etter kun kort tid.

Vanligvis starter studieåret i august og avsluttes i mai, med en pause på 3-4 uker i julen. Som fulltidstudent tar du 4-6 parallelle kurs i løpet av en termin. Et fåtall lærested har et terminssystem på fire terminer (quarters) noe som innebærer et litt annerledes oppsett

Ønsker du mer informasjon om sportsstipend i USA?
Kontakt oss
Kontakt