Finansiering av studier i utlandet

Finn ut hvordan du kan finansiere studier i utlandet
Det koster å studere i utlandet. På disse sidene vil du få en oversikt over hva du kan forvente deg å møte av kostnader, og hvordan du kan finansiere studiene dine.

Hvordan kan jeg finansiere mine studier i utlandet?

Det er ikke uvanlig at studenter må betale skolepenger til universiteter når de skal studere i utlandet. Lånekassen tilbyr støtte til utdanning i utlandet og skolepenger. Du kan lese mer om skolepenger og støtte fra lånekassen her.

I tillegg til støtte fra lånekassen, kan du også søke på private stipend. Et godt eksempel på dette er KILROY Foundation, som hvert år deler ut stipend til studenter som vil studere i utlandet. 

En annen mulighet er å søke på universitetsstipend for internasjonale studenter. Det er flere universiteter som tilbyr dette, og det kan lønne seg å gjøre litt research om hva som tilbys ved det universitetet du ønsker å studere på.

Mange studenter velger likevel å spare opp litt ekstra penger i forkant av et utenlandsopphold, og i enkelte land vil du også ha muligheten til å arbeide ved siden av studiene og dermed tjene litt ekstra penger.

Hvilke utgifter må jeg regne med?

 

Søk om stipend fra KILROY Foundation
Les mer

 

Har du spørsmål om finansiering av utenlandsstudier?
Kontakt KILROY

 

 

Kontakt