Studere i utlandet: Før avreise

Når du bestemmer deg for å studere i utlandet, vil du raskt oppdage at det krever en del forberedelser og planlegging. Ikke få panikk. KILROY har veiledet tusenvis av studenter, og vi vet hva man skal gjøre og når.

Velg et lærested og studium

I utlandet finnes det et mangfold av studiesteder og fagretninger. Å finne frem i jungelen er utfordrende, og det er ikke alle som vet eksakt hvor og hva de vil studere. Vi hjelper deg med å få en oversikt over studiemulighetene og hva som passer best til deg med din bakgrunn og karaktersnitt. Du kan få tilsendt kataloger fra ulike læresteder. En god begynnelse i jakten på drømmestudiet kan være å ta en titt på våre universitetssider eller sidene for fagområder.

Send søknad(er)

Når du har bestemt deg for hvor og hva du vil studere, er det tid for å sende søknad. Her finner du mer informasjon om søknadsprosessen. Sjekk om du må melde deg opp til en test for å komme inn på studiet du søker på. 

Vi følger opp søknaden din og fungerer som bindeleddet mellom deg og lærestedet i søknadsprosessen.

Praktiske forberedelser

Når du har mottatt et opptaksbrev, kan du planlegge utenlandsstudiene videre. Om du vil, kan vi sette deg i kontakt med tidligere studenter eller med andre studenter som skal reise til samme lærested. Mange synes det kan være fint å snakke med andre studenter for å høre mer om deres erfaringer. Kanskje du plukker opp noen gode tips på veien?

Finansiering

Som regel mottar du støtte fra Lånekassen til skolepenger, bo- og levekostnader og reise. De totale kostnadene ved å studere i utlandet varierer fra studium til studium og studiested til studiested, i tillegg til at dette også vil variere i forhold til personlig forbruk. Her finner du mer informasjon om finansiering.

Visum

Norske studenter må ha et studentvisum for å studere på våre samarbeidsuniversiteter i utlandet, med unntak av om du skal studere i England.

De fleste land krever at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter at du planlegger å forlate landet. Sjekk med Utenriksdepartementet eller med den lokale ambassaden til det landet du skal studere i for mer informasjon om hvilke regler som gjelder for deg.

Flybilletter

Studerer du i utlandet med oss, får du tilgang til de rimeligste og mest fleksible studentbillettene, samt andre ekstra reisefordeler.

Forsikring

Til enkelte land må du vise at du har en forsikring som dekker medisinske utgifter i løpet av studietiden. Vi anbefaler Goudas studentforsikring. Vær oppmerksom på at universitetene vi samarbeider med på New Zealand krever at du kjøper en annen forsikring enn Gouda.

Kontakt oss dersom du trenger råd om hva slags forsikring du bør ha.

Bolig

Det kan være vanskelig å finne et sted å bo, når du sitter helt på andre siden av jordkloden. De fleste universitetene har imidlertid studentboliger på campus. Du kan søke om plass på studentboligene, når du har fått opptaksbrev fra universitetet.

Et annet alternativ kan være å booke noen netter på et hostell og så starte letingen etter et sted å bo ved ankomst. Universitetene har som regel et "housing office" som vil bistå i leilighetsjakten. Enkelte universiteter tilbyr såkalte "house hunts", der studentene blir vist rundt på aktuelle utleiesteder.

Ta kontakt med oss hvis du ønsker å booke et hostell for de første nettene. Vi formidler hosteller til fornuftige priser i hele verden.

Har du spørsmål?
Send oss en e-post!
Kontakt