Søke på studier i utlandet

Søke på studier i utlandet - KILROY
Vi i KILROY hjelper deg gratis med å søke på studier i utlandet og bistår gjennom hele søknadsprosessen. Vi svarer på spørsmålene du har om utenlandsstudier, og vi gir deg informasjon om ulike studiesteder som tilbyr det du ønsker å studere.

Dette er en oversikt over søknadsprosessen:

1. Studieveiledning

Steg 1 på vei til studier i utlandet er en eller annen form for veiledning og hjelp. Kontakt oss via telefon, e-post eller kom innom vårt kontor, og vi vil svare på dine spørsmål om studier i utlandet. Deretter kan vi avtale en mer utfyllende veiledning for å få oversikt over studiemulighetene og hva som passer best til deg med tanke på karaktersnitt og hvor du ønsker å studere. All veiledning er gratis og helt uforpliktende!


2. Valg av universitet og fagretning
Basert på informasjonen fra oss og egne undersøkelser må du før eller siden velge hva og hvor du vil studere. Vi kan gi deg informasjon om de ulike studiemulighetene, men selve studievalget, det må du selv ta.

3. Søknad sendes til KILROY

Vi gjør søknadsprosessen enklere for deg. Vi har søknadsskjemaene du trenger og sender disse til deg på e-post. Når du har fylt ut søknadsskjema(er), sender du det tilbake til oss sammen med nødvendige vedlegg. Er du i tvil underveis, tar du kontakt med oss. Når vi har mottatt søknaden din, kontrollerer vi at alt er fylt ut riktig, og så sender vi søknaden din elektronisk slik at prosessen går raskere. All informasjon du gir oss behandles konfidensielt.

Det kan hende du må ta en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Dette vil vi gi deg informasjon om.

4. Oppfølging av søknaden

Etter at søknaden er sendt, følger vi opp og sikrer at søknaden blir behandlet. Behandlingstiden er normalt mellom 3 og 8 uker avhengig av land, universitet og når på året du søker. All korrespondanse går gjennom oss og slik sikrer vi at du får riktig informasjon og at universitetet får det de trenger av deg for å kunne behandle søknaden din.

5. Hvis du blir tilbudt studieplass

Får du tilbud om en studieplass, vil studieveilederen din gi deg informasjon om hva du må gjøre for å reservere plassen og gi deg informasjon om Lånekassen, visum, forsikring, bolig, og svare på det du lurer på. Vi kan også sette deg i kontakt med andre som skal studere eller allerede studerer samme sted. Vi sørger også for at du får gode priser på flybillett og reiseforsikring. Vi anbefaler at du leser denne sjekklisten før du skal studere i utlandet.

6. Vi er der også mens du studerer

Uansett hvor lang tid som er gått siden du begynte studiene i utlandet, kan du alltid kontakte oss for mer råd og veiledning. Det være seg om du ønsker å søke deg til et nytt universitet, eller om det er noe du trenger hjelp til der du studerer. Vi setter alltid pris på å få tilbakemeldinger fra studentene vi har hjulpet ut i verden.

Vil du ha hjelp til å søke på studier i utlandet?
Send oss en e-post!
Kontakt