College i USA

College i USA: College i Florida - College i California - College i New York
Å ta et år eller to på college i USA vil gi deg en helt unik studieopplevelse og passer perfekt for deg som enda ikke er helt sikker på hva du har lyst til å studere.

Som student på college i USA får du en unik mulighet til å teste ut ulike fag, få inspirasjon til framtidige karrierevalg og finne ut hva du kunne tenke deg å studere videre. Samtidig vil du som collegestudent få muligheten til å få den ekte amerikanske collegeopplevelsen, enn sann opplevelse for livet - akkurat som på film! Du bli kjent med den amerikanske kulturen fra innsiden og får leve den ekte amerikanske drømmen. Dette er ikke bare en investering i framtiden din, det er også en opplevelse for livet!

Hvor kan jeg studere på college i USA?

Vi sender studenter til følgende college i USA:

berkeley-college-students-in-park.jpgStuder på Berkley College i New York

Hvilke opptakskrav må oppfylles for å komme inn på college i USA?

  • Du skal være fylt 18 år
  • Du må ha fullført videregående. 
  • Det kreves generelt et gjennomsnittlig karaktersnitt for opptak.
  • Normalt kreves også karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole, eller at man tar en engelsk språktest, slik som IELTS eller TOEFL.

Dra på college i USA - Santa Barbara City College

Santa Barbara City College (SBCC) i California - Studer i California og få en ekte collegeopplevelse!

Hva er egentlig et college?

Det er ikke mulig å oversette begrepet college direkte til norsk, da det ikke finnes noen tilsvarende utdanningsinstitusjoner i Norge. Et college er ikke helt det samme som en høyskole eller et universitet. College er mer som et slags forberedende studie før man begynner på universitetet. Etter videregående starter derfor mange amerikanske studenter på college før de overfører til et universitet. I løpet av de to-tre årene på college kan man oppnå en Associate Degree som de så bruker til å søke seg videre til et universitet. College er med andre ord som en slags halvlang høyere utdanning, som ikke nødvendigvis gir deg en bachelorgrad, men som gir deg muligheten til å søke om overføring til tredje året av en bachelorgrad på hvilket som helst universitet i USA - avhengig av karakterer og major.

Fordelen med å søke seg inn på et college framfor et vanlig amerikansk universitet er at du får muligheten til å prøve ut litt forskjellige fag før du bestemmer deg for hva du har lyst til å studere videre. Dessuten har college normalt lavere skolepenger og det kan derfor lønne seg økonomisk å ta to år på college før man søker om overføring til et universitet. Norske søkere vil kunne komme inn på college rett etter videregående og dersom du ønsker det vil du normalt kunne søke om å bli overført til et amerikansk universitet etter to år. Vær oppmerksom på at du må jobbe målrettet mot en transfer for å klare det på to år.

Et annet alternativ er at du selvfølgelig kan velge å ta en toårig Associate Degree på college i USA og deretter flytte hjem igjen til Norge for å starte på en norsk utdanning her hjemme. Vær likevel oppmerksom på at NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) ikke godkjenner første året i USA som høyere utdanning. Noe som betyr at hvis man starter på en Associate Degree og avslutter etter ett år, vil man ikke kunne søke om innpassing i en norsk grad.

Få en Associate Degree fra eksempelvis Green River College i WashingtonFå en Associate Degree fra eksempelvis Green River College i Washington

Hva kan jeg studere på college i USA?

Alle av våre samarbeidscolleger tilbyr et bredt utvalg av fag innen en rekke ulike studieretninger, så her skorter det ikke på valgmulighetene! Mange velger likevel å studere fag som det kan være vanskelig å komme inn på i Norge, som for eksempel psykologi eller ingeniørfag. De velger da enten å ta en hel grad i USA eller bruker det for å gjøre det enklere å komme inn på tilsvarende studier i Norge. 

Andre igjen velger å ta fag eller spesialiseringen som ikke tilbys i Norge eller som kun tilbys noen få steder. Mange søker seg derfor til college i USA for å kunne følge drømmen om å studere fag innen blant annet mote, musikk, drama/teater, filmproduksjon, interiør, design og foto. Utvalget er stor og er du usikker på hva du skal velge kan du ta kontakt med KILROYs studieveiledere, som tilbyr gratis studieveiledning til alle som drømmer om å studere på college i USA. 

Hvordan er studenthverdagen på college i USA?

På college i USA får du oppleve den ekte amerikanske college-atmosfæren som du kjenner fra amerikanske collegefilmer og tv-serier. Du bor tett på skolen og har tilgang til et bredt utvalg av fritidsaktiviteter, enten du vil spille amerikansk fotball, være cheerleader eller drive på med noe helt annet. I helgene er det også mye du kan finne på - ta en tur inn til en av storbyene i nærheten, dra på konsert, sjekk ut nattelivet eller ta en mini-roadtrip! Mulighetene er mange, og du kommer garantert ikke til å kjede deg som collegestudent i USA! 

Studere i  California - Studentlivet i California - Dra på college i USAStuder på Santa Barbara City College i California og heng ut i Hollywood i helgene.

Gir Lånekassen støtte til å gå på college i USA?

Du har en generell rett til støtte til det første året av en bachelorutdanning (freshman) i USA og ikke-vestlige land - så sant utdanningsinstitusjonen har en regional akkreditering. Med andre ord, du kan få støtte fra Lånekassen for å studere på college i USA. 

Hvor bor man mens man går på college?

Hvor du bor når du går på college i USA avhenger av hvor du ønsker å studere. Blant våre samarbeidscolleger i USA er det kun Hillsborough Community College og Green River College som tilbyr egne studentboliger på campus. Santa Barbara City College, Santa Monica College og Berkley College har ikke egne studentboliger, men hjelper deg gjerne med å finne et sted å bo i nærheten av campus, enten du ønsker å bo alene eller i kollektiv. Du kan lese mer om de ulike boalternativer under sidene til hvert enkelt college.

Hvor mye koster det å gå på college i USA?

Din største utgift når du går på college i USA er studieavgiften som starter på rundt 32.000 NOK (og oppover) pr. semester. I tillegg til studieavgiften kommer utgifter til bolig, levekostnader, forsikring, flybilletter osv. Vil du ha et mer nøyaktig anslag over utgifter pr. semester kan du ta kontakt med en av våre studieveiledere, så setter de sammen et budsjettanslag til deg, basert på hvilken skole du ønsker å søke på. Vi gir deg også hjelp og veiledning når du skal søke om visum og velge forsikring. Vi er dessuten spesialister på å finne billige flybilletter og kan derfor hjelpe deg med å gjøre reisen til studiestedet billigere.

Jeg har flere spørsmål om college i USA - hva gjør jeg?

Våre dyktige studieveiledere står alltid klare til å svare på dine spørsmål og hjelper deg gladelig med tips og veiledning til valg av college. Du velger selv om du vil sende oss en e-post, avtale et møte eller ringe oss. Du kan også sende oss en melding via chatboksen som du finner nedert i høyre hjørne på siden. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Har du spørsmål om college i USA?
Kontakt oss!
Kontakt