Kiropraktikk

Studer kiropraktikk i utlandet

Studere kiropraktikk i utlandet

Kiropraktorstudiet passer for deg som er liker å jobbe med mennesker for å forbedre deres helse, og som vil lære mer om hvordan kroppen virker.

Det er ikke mulig å utdanne seg til kiropraktor i Norge, så hvis du vil studere dette må du til utlandet og får da i pose i sekk – et studium, samt språk- og kulturkunnskaper, i tillegg til spennede opplevelser i et nytt land!

Som kiropraktor behandler du pasienter med smerter, sykdom og plager i nerver, muskler og skjelett. Kiropraktikk kommer fra gresk og betyr å utføre med hendene, og dette innebærer diagnostikk, behandling, forebygging og rehabilitering basert på kliniske undersøkelser og manuell teknikk. Studier varer i 5 år + turnus på ett år.

Hvilke fag er man typisk innom i løpet av kiropraktorstudiet? 

Studiet inneholder både kliniske og teoretiske fag. Du vil blant annet være innom fag som:

  • Anatomi
  • Psykologi
  • Kjemi
  • Humanbiologi
  • Sykdomslære
  • Kiropraktikklære

Hvor kan jeg få jobb når jeg er ferdig med studiene?

De fleste kiropraktorer jobber på private og ofte tverrfaglige klinikker. Noen jobber med forskning, samt på offentlige sykehus.

Studèr kiropraktikk i utlandet - KILROY

Trenger man autorisasjon? 

For å jobbe som kiropraktor i Norge må man ha autorisasjon fra Helsedirektoratet. Siden denne utdannelsen ikke finnes i Norge, må graden du velger være sertifisert av European Council on Chiropractic Education (ECCE).

Merk at Helsedirektoratet ikke kan forhåndsgodkjenne utdanninger. Du kan først søke etter endt utdannelse og hver søknad blir vurdert individuelt. Det er derfor ingen (heller ikke KILROY) som kan garantere at en utenlandsk utdanning vil blir godkjent med autorisasjon i Norge.

Hvor kan jeg studere kiropraktikk?

Vi samarbeider med universiteter som tilbyr kiropraktorutdanning. Ønsker du å ta en hel grad i utlandet, kan vi hjelpe deg med å søke på studier i Australia. Utvid listen under for å se hvilke universiteter du kan velge mellom:

Vil du vite mer om å studere Kiropraktikk i utlandet?
Kontakt oss!
Kontakt