Curtin University

Campusliv og studentboliger på Curtin University

Campusliv og studentboliger på Curtin University

Curtins hovedcampus ligger i Bentley, ca. 6 km fra sentrum av Perth. Med buss eller tog kommer du deg raskt inn til sentrum, men det er likevel ingen grunn til å gidde å reise inn dit - du har nemlig alt du trenger på campus!

Studentboliger på Curtin University

Curtin University har tilsammen ca. 1000 rom fordelt på forskjellige studentboliger spredt rundt omkring på campus. Det er i all hovedsak internasjonale studenter som velger å bo på campus. Faktisk er hele 75% av studentene som bor på campus internasjonale studenter og omtrent halvparten av disse er fra asiatiske land.

Det er valgfritt om du ønsker å bo på campus eller ikke, og ettersom det er forholdvis enkelt å finne seg et sted å bo i Perth, velger de fleste nordmenn å dele et hus eller en leilighet med andre studenter utenfor campus.

Et populært sted å bo for studenter er bydelen South Perth, som ligger mellom campus og Perth sentrum. Scarborough er også et populært boligområde takket være den gode beliggenheten tett på stranden. Vær likevel oppmerksom på at Scarborough ligger ca. 25 km unna campus, så man bør ha tilgang til bil dersom man kunne tenke seg å bo her.

Campuslivet på Curtin University


Curtin University er det største universitetet i Western Australia og kan derfor by på et enormt utvalg av fritidsaktiviteter og spennende arrangementer. Er du glad i sport kan du melde deg inn i treningssenteret på campus, eller bli med på et av idrettslagene. Kanskje du har lyst til å spille fotball, innebandy eller volleyball? Bor du på campus har du dessuten muligheten til å bli med på husturneringene, der de ulike studentboligene konkurrerer mot hverandre i for eksempel, fotball og volleyball. Det bygger ikke bare samhold, det er også kjempegøy!

Bentley campus er full av vakre parker og koselige hager, samt flere gode spisesteder og restauranter. Du har virkelig alt du trenger innen rekkevidde på campus! Etter forelesning kan du henge med vennene dine på det populære stedet "The Tav", der du får studentvennlige priser på både mat og drikke. Det er også her de virkelig store festene arrangeres i løpet av skoleåret, så du kommer garanter til å tilbringe mye tid her.

Campusliv og studentboliger på Curtin University

Curtins hovedcampus er også kjent for det høye aktivitetsnivået og de mange eventene som foregår her hvert eneste år. Kos deg på Curtins stemningsfulle utekino i sommermånedene, bli med på felles utendørs karaoke, dra på shopping på søndagsmarkedet eller nyt et herlig måltid fra en pop-up food truck. Valget er ditt!

Det siste tiåret har campusen fått mange nye, flotte bygninger, samtidig som studentenes fasiliteter har blitt kraftig forbedret. Curtin kan blant annet by på utmerkede film- og TV-studioer, laboratorium for bevegelsesanalyse og et overraskende bra kunstgalleri.

Har du lyst til å dra på en virtuell tur over Curtin University? Sjekk ut denne kule siden!

Transport i Perth

Campusliv og studentboliger på Curtin University - KILROY

Du kommer deg enkelt til og fra Bentley Campus ved hjelp av offentlig transport (buss eller tog). Bor du i nærheten av campus, kommer du deg enkelt rundt med sykkel. Mange studenter velger også å kjøpe seg en bil mens de studerer. Avstandene i Western Australia er store og det er mye enklere å komme seg ut på helgetur dersom man har tilgang til egen bil. Du kan uansett selge den videre når du skal reise igjen, så å kjøpe en bil kan være en god investering som kan komme til å gi deg høy valuta for pengene.

Høres Curtin University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt