Curtin University

Studentlivet i Perth

Studentlivet i Perth

Opplev studentlivet i Perth mens du studerer i Australia! Perth har flere ganger blitt kåret til en av verdens beste byer å bo i og kan by på spennende dyreliv, fantastiske naturopplevelser og et pulserende natteliv.

Perth ligger på Australias vestkyst og er landets fjerde største by. På tross av Perths størrelse, ligger den veldig isolert til. Faktisk er det den eneste storbyen i en radius på 2100 km(!). Perth spesielle beliggenheten gjør at byen er mindre "turistifisert" enn sine motparter på østkysten, noe som legger til rette for en virkelig unik studenttilværelse, med tilgang til øde strender og vakker uberørt natur. Perth er dessuten et perfekt utgangspunkt for reiser langs vestkysten opp til naturskjønne steder som Exmouth og Broome.

Strender i og rundt Perth

I Perth handler alt om friluftsliv og strandliv. Bykjernen ligger kun 10 km fra kysten og du kommer deg enkelt ned til stranden med bus eller tog. Utenfor Perth kan du velge mellom et utall vakre strender: Gå for populære Cottesloe Beach eller reis nordover til den noe røffere surfestranda Scarborough. Uansett hvilken strand du foretrekker, tilbyr stranden et herlig avbrekk fra studiene, stikk ned rett etter forelesning for litt velfortjent avslapning. Det er umulig å ikke elske studentlivet i Australia!

Piknik, parker og australsk BBQ

Studentlivet i Perth - KILROY

Perth kan by på et bredt utvalg av vakre parker med utsikt over byen og fredelige Swan River. Den desidert mest populære parken er Kings Park & Botanic Garden. Parken ligger på en bakketopp og kan by på en helt fantastisk utsikt over byen. Her er det alltid masse mennesker og det er det perfekte stedet for en piknik eller en typisk australsk BBQ. Dette er en livlig park som fort kommer til å bli ditt nye favorittsted.

Nattelivet i Perth

En studentby er ikke komplett uten et bra natteliv. Heldigvis har Perth også dette i orden! Det mest populære området å gå ut i Perth er Northbridge, der du finner et bredt utvalg av barer og nattklubber. Område er populært både blant backpackere og fastboende, så her har du gode muligheter til å bli kjent med folk fra hele verden. Skal du på byen må du huske å ta med deg passet ditt eller et Australsk ID-kort, da det er den eneste legitimasjonen som er godkjent. 

Etter en helg med mye fest og moro, kan du ta den ned et hakk på en "Sunday Session" på en av byens mange hoteller og barer. Gled deg til livemusikk, god mat og en perfekt avslutning på uka! 

7 spennende aktiviteter i Perth og området rundt 

Avstandene i Western Australia er enorme, så du må være forberedt på å reise et stykke dersom du skal få med deg de største høydepunktene. Det er likevel verdt det når du kommer fram, opplevelsene som venter deg her er rett og slett fantastiske!

Ting å gjøre i Perth og området rundt - KILROY

1) Besøk nærliggende Rottnest Island, den perfekte destinasjonen for en dagstur eller en helgetur! Her kan du lei deg en sykkel og sett avsted på oppdagelsesferd. Er du heldig kan du til og med få øye på en Quokka eller to. Verdens gladeste dyr! Dette er også en perfekt destinasjon for snorkling og strandliv.

2) Dra på vinsmaking i området rundt Perth! Områdene ved Swan River Valley og Margaret River er spesielt verdt et besøk, her kan du smake deg fram blant førsteklasses vingårder i vakre omgivelser.Studentlivet i Perth - KILROY

3) Få med deg en kamp med Australsk fotball på Subiaco Oval / Domain Stadium. Dette er en perfekt anledning til å bli kjent med lokalbefolkningen mens de er på sitt mest gira.

4) Dra på dagstur til havnebyen Fremantle som er kjent for sin velbevarte 1800-talls arkitektur. Gå ikke glipp av Fremantle Markets, Fremantle Prison og førsteklasses fish'n'chips ved Fremantle Fishing Boat Harbour.

5) Besøk mikrostaten "Principality of Hutt River" som ligger ca. 500 km nord for Perth. Dette noe merkelige stedet er en selverklært suveren stat med egen myntenhet og egne frimerker. Er du heldig får du også møte mikrostatens karismatiske kongefamilie mens du er der. Husk å ta med passet, så kan du sikre deg et virkelig unikt passtempel!

6) Prøv sandboarding og offroad-kjøring i sanddynene i Lancelin, ca. 130 km nord for Perth.

Studentlivet i Perth - KILROY

7) Besøk Penguin Island og Shoalwater Islands Marine Park, som ligger kun en kort kjøretur sør for Perth. Her kommer du tett på vakre skapninger som pingviner, delfiner og seler, så husk å ta med deg kamera. For å komme deg til Pingvin Island kan du enten velge å ta båt eller ta sjansen på å vente til det er lavvann, da du enkelt kan vasse over. 

Perth som inngangsport til Asia

Perth er en av de store inngangsportene til Asia. Byen ligger i samme tidssone som Hong Kong, Beijing, Singapore og Malaysia, og de store flyselskapene flyr mellom disse byene flere ganger om dagen. Nærhet til populære destinasjoner som Bali, Indonesia (mindre enn fire timer), Singapore og Malaysia gir deg muligheten til å oppleve det sørøstlige Asia i feriene mellom semestrene mens du studerer i Perth.

Klima i Perth

Hvordan er det å studere i Perth? KILROYPerth har et tørt og varmt middelhavsklima, med varme somre og milde vintre. Gjennomsnittstemperaturen i sommermånedene (desember til februar) er på 28 grader, mens snittemperaturen på vinteren (juni til august) ligger på 17 grader.

Studentrabatter i Perth

ISIC-kortet gir deg tilgang til en rekke studentrabatter i Perth

Tar du med deg ISIC-kortet ditt til Perth får du tilgang til en rekke studentrabatter i Perth og i resten av Australia. Last ned ISICs egne Benefits App, for å få mest mulig utbytte av rabattene. Les mer og bestill ISIC-kortet her!

Reise til Perth og området rundt

Skal du reise til Perth for å studere kan vi hjelpe deg med å bestille rimelige og fleksible flybilletter som er perfekte for deg som planlegger å reise rundt i Australia etter at studiene er ferdige.

Har du lyst til å utforske området rundt Perth og resten av Vest-Australia, hjelper vi deg også gjerne med å få tak i en leiebil eller en campervan. Vi ser fram til å høre fra deg!  

Høres Curtin University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt