Griffith University

Campus på Griffith University, Brisbane Australia

Campusliv og studentboliger på Griffith University

Det er ikke noe problem å finne seg et sted å bo dersom du skal studere på Griffith University. Det krever selvfølgelig at du må gjøre litt research og ta noen valg, men du har mange valgmuligheter og kan få hjelp av skolen dersom du trenger det. Bo på campus, utenfor campus, alene eller med venner. Valget er ditt!

Griffith University er Queenslands største universitet og har fem campuser fordelt mellom Brisbane og Gold Coast: South Bank, Nathan, Mt Gravatt, Logan og Gold Coast. De studieprogrammene som er mest populære blant norske søkere, hører til campusene Nathan, Gold Coast og South Bank.

Griffith Universitys ulike campus

Campusliv på Griffith University - KILROY

  • Gold Coast Campus

Denne campusen ligger ca. 10 minutters kjøring fra Southport og Helensvale. 40 minutters kjøring fra downtown Brisbane (Central Business District). Dette er Griffiths største campus og er med sine 16.500 studenter Australias raskest voksende campus.

  • Nathan Campus

På Nathan Campus kan du kose deg i bibliotekets DVD Lounge, på skolens egen bar eller på et av de syv spisestedene som ligger spredd rundt på campus. Campusen ligger 10 minutters kjøring fra den sørøstlige delen av Brisbanes bykjerne. 

  • South Bank Campus

Griffiths South Bank Campus ligger i det kulturelle hjertet av Brisbanes businessdistrikt, og ble opprinnelig bygget for Brisbanes World Expo i 1988. Dette er en moderne campus som ligger flott til ved elvebredden, tett på Brisbanes berømte bystrand. På South Bank finner du også Queensland College of Art og Queensland Conservatorium, som begge er en del av Griffith University.

  • Logan Campus

Denne campusen åpnet i 1998 etter et initiativ fra en gruppe studenter. Logan Campus har i dag vokst til rundt 2.500 studenter og ligger i utkanten av Brisbane.

  • Mt. Gravatt Campus

Mt. Gravatt Campus startet først som et "Teachers College" i 1969, og har siden blitt Queenslands hovedleverandør av barne- og ungdomsskolelærere, med over 4 000 studenter. Campusen ligger ca. 15 minutter fra Brisbane CBD.

Studentboliger på Griffith University

Studentboliger i Brisbane - Griffith University

Nivået på studentboligene på Griffith University varierer fra campus til campus. På Gold Coast tilbys det flotte moderne studentboliger i Griffith University Village, mens studentboligene på Nathan Campus er helt standard. For de som skal studere på South Bank, kan det lønne seg å leie privat. De aller fleste nordmenn velger å gå for denne løsningen og flytter inn i private kollektiv, enten de studerer i Brisbane og på Gold Coast. De hyggelige ansatte på boligkontoret på Griffith hjelper deg gjerne med å finne bolig også utenfor campus, så det er ingen grunn til å bekymre seg for om du kommer til å finne et sted å bo.

Campuslivet på Griffith University

Studentlivet på Griffith University - Gold Coast Campus - KILROY

Uansett hvilken campus du hører til, er det lett å bli sugd inn i det livlige campuslivet på Griffith University. Den beste måten å involvere seg, er å melde seg inn i en (eller flere) av skolens 120 klubber og foreninger. Her samles studentene rundt felles interesser innen kultur, religion, sport, politikk osv. Dermed er det er perfekt anledning til å bli kjent med andre likesinnede eller til å finne seg en ny hobby. Alle Griffiths campuser har dessuten et bredt tilbud av lagsport og sportsfasiliteter, så du kan holde deg aktiv, uansett hvilken sport du vil drive med.

Campusene tilbyr et bredt utvalg av fasiliteter for studentene. Her finner du sportsfasiliteter som treningssentre, svømmebasseng, tennisbaner, sandvolleyballbaner og basketballballbaner, i tillegg til, kafeer, postkontor, reisebyrå, frisører, gallerier, legekontorer osv. Alt du trenger samlet på ett sted!

Transport i Brisbane

Transport i Brisbane og området rundt - KILROY

Offentlig transport (buss og tog) binder Griffiths campuser sammen med sentrum av Brisbane. Den mest sentrale av Griffiths campuser; South Bank - ligger kun en kort spasertur fra sentrum. Mange nordmenn velger også etter hvert å kjøpe seg en bil, så de kan komme seg rundt og stikke på road trip i helgene.

Høres Griffith University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt