Griffith University

Studentlivet i Brisbane - KILROY

Studentlivet i Queensland

Storbyliv er ikke nødvendigvis synonymt med stressa mennesker og en hektisk atmosfære, spesielt ikke i Australia! Det er Brisbane og Gold Coast ekte bevis på og du kan merke den avslappede og hyggelige atmosfæren så fort du krysser bygrensa. Studentlivet i Queensland er herlig!

Brisbane er hovedstad i delstaten Queensland, og er med sine ca. 2 millioner innbyggere den tredje største byen i Australia. Byen har flere ganger blitt rangert som en av verdens beste byer å bo i, og det er lett å forstå hvorfor! Her finner du nemlig en livlig kulturscene, glade mennesker og et nesten endeløst utvalg av sportstilbud. Dessuten er Brisbane er en trygg og ren by med en dynamisk og multikulturell befolkning som er åpne både for nye inntrykk og nye mennesker. Som internasjonal student blir du med andre ord tatt godt imot når du kommer til Brisbane. 

Studentlivet i Brisbane - KILROY

Brisbane ligger tett på Australias berømte Gold Coast - en nydelig 42 km lang sandstrand som kan by på ca. 245 soldager i året. Her ligger Griffiths hovedcampus og dette er virkelig et paradis av en by! Bruk tiden ved siden av studiene til å kjøre vannscooter, surfe, gå på tur langs stranda eller ta en piknik i en av Gold Coasts hyggelige parker. På kvelden kan du sjekke ut byens ville natteliv, stikke på konsert eller slappe av på en av byens mange koselige kafeer. Enten du ønsker deg sol og strandliv eller urbane eventyr kan du få begge deler i Queensland. 

Studentlivet i Brisbane - Opplev Brisbane på budsjett

Det er lett å la seg oppsluke av campuslivet på Griffith, med forelesninger, studentlag, foreninger og sosiale aktiviteter, men sørg for å sette av tid til å utforske Brisbane og området rundt også. Du vil bli overrasket over hvor mange spennende opplevelser du har i vente!

Studentlivet i Queensland - KILROY

Et godt sted å starte i Brisbane er Brunswick Street Mall, der du kan bli kjent med de lokale, før du lar deg rive med av musikken og den bohemske livsstilen som dominerer i Brisbanes West End. 

Når du har fått nok av shopping og byliv, er tiden inne for å utforske områdets flotte naturattraksjoner. Dra på hvalsafari i Hervey Bay eller bli kjent med Australias søteste dyr i Lone Pine Koala Sanctuary. Hit kommer du både med buss og båt. Det tar kanskje lenger tid med båten, men det er virkelig verdt det. Brisbanes elvebåter er uten tvil den beste måten å reise rundt på!   

Dine nye studiekamerater - Studentliv i Queensland, Australia

Har du lyst til å være mer aktiv på fritiden din kan du dra på fjellklatring, padle kajakk på Brisbane River eller gå på fjelltur til Kangaroo Point. Byen har også utmerkede sykkel- og joggeløyper som går langs elven. Etter endt treningsøkt kan du ta en velfortjent dukkert på Brisbanes legendariske bystrand ved South Bank. La kroppen tørke på "norske kollen" mens du nyter sola og det faktum at du er i Australia! 

Studentlivet på Griffith University

Studentlivet i Gold Coast

Gold Coast er byen for deg som drømmer om å leve den ultimate Australske studiedrømmen, med surfing etter forelesning og BBQ på stranden om kvelden. Her kan du vente deg fantastiske strender, herlige bølger, fornøyelsesparker, skyskrapere og et pulserende natteliv. Byen er en populær feriedestinasjon, noe som gir seg utslag i et bredt utvalg av spennende aktiviteter: Dra på hvalsafari, stå på vannski, kjør vannscooter eller hopp i fallskjerm. Gjennom hele året arrangeres det en rekke festivaler, konserter og events, så det er aldri en kjedelig kveld i Gold Coast!

Studentlivet i Gold Coast

Om du vil ha en pause fra bylivet, og har lyst til å komme i kontakt med naturen, kan du ta turen til Currumbin Wildlife Sanctuary, der du kan komme tett på dyrene og bli kjent med aboriginerkulturen. Her finner du også en helt rå klatrepark, der du kan utfordre deg selv i tretoppene med ziplines og ulike hindre. Har du lyst på en litt mer rolig dag i naturen, kan du utforske den frodige regnskogen som ligger ca. 45 minutters kjøring fra Gold Coast. 

Road trip i Australia

Vil du utforske Queensland, Gold Coast og området rundt? Da kan du leie en bil eller en campervan og sette av sted! Stikk på den ultimate road trip'en langs kysten eller ta den utfordrende ruten fra kyst til kyst, med stop i Australias Red Centre og Ayers Rock. Les mer om road trip i Australia her!

Studentrabatter i Queensland og resten av Australia

Visste du at ISIC-kortet gir deg tilgang til mer enn 40 000 studentrabatter verden over? Dermed kan du få studentbudsjettet til å vare enda lenger mens du studere i Australia, for i Brisbane kan du få rabatt på både mat og opplevelser. Les mer og bestill ISIC-kortet her!

Klima i Queensland

Klima i Brisbane - Studentliv i Brisbane - KILROY

Queensland hører til den subtropiske klimasonen, noe som betyr at været er varmt og deilig året rundt. I sommermånedene (fra desember til februar) er det høy luftfuktighet med makstemperaturer på rundt 30°C. På denne tiden av året får Queensland også en del regn, i tillegg til en og annen tordenbyge. Vinteren i Queensland er generelt både tørr og mild, og kan vel knapt nok regnes som vinter: De fleste dagene skinner sola og gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 17°C. 

Høres Griffith University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt