La Trobe University

Campusliv og studentboliger på La Trobe University

Campusliv og studentboliger på La Trobe University

Som student på La Trobe kommer du til å være omgitt av vakre grøntområder og kule medstudenter. På campus finner du alt du behøver av sosiale foreninger, kafeer, barer, bank, bokhandel, bibliotek, treningssenter og matbutikk. Kort sagt, alt du trenger!

La Trobe har totalt seks campuser som alle ligger i delstaten Victoria. Universitetets hovedcampus, Bundoora, ligger ca. 14 km utenfor Melbourne sentrum i et flott parkområde. Det er ved denne campusen de fleste internasjonale studentene studerer.

Campuslivet på La Trobe University

Campuslivet på La Trobe - KILROY

Gjør det klar, for studentlivet på La Trobe er hektisk! Det er alltid noe som foregår på campus og du kommer garantert ikke til å kjede deg her. Hovedcampusen (Bundoora) er et eneste stort grøntområde, som til og med har sitt eget dyrereservat(!).

På fritiden kan du for eksempel bli med i surfeklubben "[email protected]" (gutta som har opprettet klubben er helt rå), dra på alpintur, fottur eller på campingtur. På La Trobe University finner du studentklubber og foreninger som fokuserer på hobbyer, sport og politikk, samt akademiske, sosiale og kulturelle klubber. Bundoora campus tilbyr i tillegg blant annet:

  • Innendørs svømmebasseng
  • Treningssenter
  • Sportshall
  • Tennis-, volleyball-, basketball- og badmintonbaner
  • Yoga og pilatestimer
  • Dansetimer (hip hop, jazzballett, magedans, ballett og selskapsdans)
  • Studentteater

Studentboliger på La Trobe University

Det arrangeres også grillkvelder, skoleball, fester og bandkvelder på campus. Har du lyst til å shake your tail feather er The Eagle Barm stedet å være. Festene der er helt ville! Kort oppsummert har La Trobe en livlig og aktiv campus der det finnes noe for enhver smak. Du kommer til å stortrives!

Studentboliger i Melbourne

Alle som studerer på La Trobe har mulighet til å søke om å få studentbolig på campus. Hører du til Bundoora campus kan du søke om å bo i Menzies, Chisholm, Glenn, University Loge eller i Graduate House.

De fleste norske studenter velger likevel å finne en bolig på det private markedet utenfor campus, enten sammen med australske studenter eller med andre internasjonale studenter. Dette er en fantastisk måte å bo på, som gir deg mulighet til å skape din egen lille "familie" i Melbourne. Melbournes mange forsteder har alle hver sin særegne kultur og identitet og du kommer til å elske å bo blant de lokale. Mange sier at de føler seg mye mer hjemme når de velger å bo på denne måten, så det kan virkelig anbefalers.  Det er mange boliger til leie i områdene mellom Bundoora campus og Melbourne CBD (sentrum), f.eks. i Macelod, som ligger innen gangavstand fra campus.

Dersom du velger å finne bolig på det private markedet før du reiser til Australia, er det viktig at du ikke overfører penger til utleieren før du har sett stedet selv og er sikker på at det ikke er svindel. Dersom du ønsker å finne en bolig på det private markedet anbefaler vi derfor at du reiser ned til Melbourne 1-2 uker før semesterstart, så du har tid til å finne deg et sted å bo før skoleåret begynner. La Trobe tilbyr kortvarig leie av studenthybler, dersom du har behov for et sted å bo mens du leter etter noe mer permanent. 

Transport i Melbourne

Transport i Melbourne

Det er enkelt å ta seg rundt i Melbourne med buss eller trikk. Fra Bundoora og inn til sentrum tar det ca. 35 minutter med bil og ca. 50 minutter dersom du reiser med trikk.

Høres La Trobe University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt