La Trobe University

Studentlivet i Melbourne - KILROY

Livet som student i Melbourne

Melbourne har mer enn 5.6 millioner innbyggere og har flere ganger blitt kåret til en av verdens beste studentbyer. Vi kan love deg at du kommer til å elske Melbourne!

"How's it goin' mate?"

Du kommer til å høre denne frasen overalt i Australia, så du kan like gjerne lære deg den først som sist. Australierne er supervennlige og du kommer uten tvil til å føle deg velkommen i Australia og Melbourne. De elsker nemlig "Scandies"

Studentlivet i Melbourne

Melbourne har alt og huser en unik miks av kulturer og nasjonaliteter, som har satt tydelige preg på byens markeder, cafeer og restauranter. Det hersker en slags deilig avslappet og kunstnerisk atmosfære over byen.

Studere i Melbourne

Innbyggerne i Melbourne elsker å være utendørs og du kommer til å se sola skinne over byen sommer som vinter. Faktisk er det litt av en opplevelse å være i Melbourne på vinterstid. Her kan du nemlig oppleve 4 sesonger på en dag, med sol og varme på morgenen, regn om formiddagen og skikkelig jakkevær på ettermiddagen. På sommeren kan det bli veldig varmt og da er det deilig å slappe av på en av byens mange 'rooftop-bars'. Bare husk å smør deg inn med et tonn av solkrem.  

Melbourne er kjent for sin kjærlighet for kunst, musikk, gastronomi, festivaler, stand-up, film, mote, trange gater, restauranter og sportsarrangementer. Innbyggerne i Melbourne er rett og slett glad i å kose seg. Rett utenfor byen finner du dessuten fantastiske strender og naturskjønne nasjonalparker, så her er det noe for enhver smak!

Strandliv og skiturer i Melbourne - Ja, du kan gjøre begge deler!

Studentlivet i Melbourne - KILROY

Området rundt Melbourne kan by på noen virkelig herlige strender (ta turen til St. Kilda, Brighton Beach eller Elwood) og har du lyst til å slå på stortromma kan du ta en helgetur til Phillip Island eller til the Grampians. På vinteren kan du stå på ski i Mount Buller som ligger knappe tre timer fra Melbourne.

Road trip langs Great Ocean Road

Hvordan er det å studere i Melbourne?

En ting du absolutt må gjøre mens du studerer i Melbourne er å dra på road trip langs Great Ocean Road. Enten du velger å leie en bil/ campervan på egenhånd eller om du blir med på en av La Trobes bussturer langs Great Ocean Road, er det simpelthen noe du må oppleve. Her kan du se "Twelve Apostles", overnatte langs veien og oppleve synet av en Koala som leker seg i trærne. Minner for livet!

Høydepunkter fra Melbourne 

 

Klima i Melbourne

Melbourne har et temperert kystklima, karakterisert av svært skiftende vær med varme somre, mild vår/høst og kjølige vintre med gjennomgående fuktige perioder. Gjennomsnittstemperaturen varierer i løpet av året fra rundt 10 til 20 grader. Årstidene er omvendt fra Norge, noe som betyr at vinteren strekker seg fra juni til august mens sommeren varer fra november til januar. 

Studentrabatter i Melbourne

ISIC-kortet gir deg tilgang til en rekke studentrabatter i Melbourne

Tar du med deg ISIC-kortet ditt til Melbourne får du tilgang til haugevis av studentrabatter i Melbourne og i resten av Australia. Last ned ISICs egne Benefits App, for å få mest mulig utbytte av rabattene. Les mer og bestill ISIC-kortet her!

Høres La Trobe University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt