Macquarie University

Macqaurie University har en rekke fasiliteter for sine studenter, bla. caféer, reisebyrå, bibliotek, bokhandel, bank og helsesenter, samt et stort kjøpesenter.

Campuslivet på Macquarie University

Campus på Macquarie University ligger vakkert til, ca. 30 minutter nord for Sydney sentrum. Universitetet har store grøntområder, og er blitt kåret til "det grønneste" universitetet i regionen New South Wales.

Studentboliger ved Macquarie Univeristy og Sydney

Som internasjonal student i Sydney vil du kunne få hjelp av Macquaries internasjonale kontor til å finne studentbolig dersom du ikke ønsker å organisere dette på egen hånd. Vi anbefaler at du bestiller overnatting for de 5 første nettene etter din ankomst til Sydney. Dette vil gi deg tid til å finne bolig, samt noen å dele boligen sammen med dersom du ønsker å bo utenfor campus.

 • Studentbolig på campus
  Alle av universitetets studentboliger ligger på eller like ved campus. Alle boligene har en hussjef som vil kunne bistå med informasjon rundt innflytting og utflytting, samt sørger for at beboerne har det bra. 
 • Privat leiebolig
  Det er flere leiligheter og byhus som leies ut til studenter i området rundt universitetet. Vi anbefaler på det sterkeste at du har sjekket leiligheten personlig før du signerer på leiekontrakten for å sikre at boligen passer for deg. 
 • Vertsfamilie
  Det er også mulig å bo hos en australsk vertsfamilie under ditt studieopphold i Sydney. Vertsfamilier vil kunne gi deg et soverom, måltider og et rolig sted til å fokusere på studiene. Bolig hos vertsfamilier arrangeres ikke gjennom universitetet, så studenter vil være nødt til å kontakte egne organisasjoner for vertsfamilier for mer informasjon om dette. 

Campus og fasiliteter ved Macquarie University

Maqcuarie har to campuser: City campus ligger i hjertet av Sydneys høyteknologiske business distrikt, mens North Ryde Campus ligger i et 126 hektar parkområde. Macqaurie University har en rekke fasiliteter på sitt North Ryde campus. Her finner du blant annet kafeer, en bar, barnehage, apotek, reisebyrå, bibliotek, bokhandel, bank og helsesenter, samt et stort kjøpesenter.

 

Fasiliteter ved campus inkluderer:

 • En egen togstasjon med togruter direkte inn til sentrum av Sydney.
 • Nytt og moderne universitetsbibliotek som er Australias eneste bibliotek til å ha roboter som henter bøker for deg.
 • Et eget universitetssykehus
 • Moderne idrettsenter med innendørs og utendørs svømmebasseng, tennisbane, basketballbane, fotballbane, squashbaner, samt et treningssenter. 
 • Et behjelpelig student- og karrieresenter som studenter kan benytte seg av.

Den morsomme siden av studentlivet i Sydney

Vi anbefaler deg å melde deg inn i en av universitetets studentforeninger mens du studerer i Sydney. Slike foreninger dannes og styres av studentene selv, og det finnes ca. 200 forskjellige studentforeninger å velge mellom på Macquarie. Det er en god måte å bli kjent med andre studenter på, skaffe deg et større nettverk og ikke minst, å ha det moro!

Transport i Sydney og rundt Macquarie University

Sydney's offentlige transportsystem gjør det lett å bevege seg rundt i byen via buss, tog og ferger. Du kan komme deg til Macquarie University campus både med buss og tog fra sentrum, samt andre steder i Sydney. Internasjonale studenter kan kjøpe et rabattert MyMulti pass, som kan benyttes på både tog, buss, ferger og metro. Sjekk ut NSW Transports hjemmeside for mer informasjon.

Under semesterperiodene har Macquarie en gratis shuttlebus som kjører mellom universitetets områder, og stopper bl.a ved univeristetets togstasjon, boligområdene, sportssenteret og biblioteket. Bussen kjører også på kveldstid, helt frem til kl. 22:30.  

Høres Macquarie University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt