Macquarie University

Macquarie ligger nord i Sydney som er den mest folkerike byen i Australia.

Livet som student i Sydney

Macquarie ligger nord i Sydney - hovedstaden i delstaten New South Wales. Sydney er med sine over 4 millioner innbyggere den mest folkerike byen i Australia. I Sydney vil du aldri kjede deg - her skjer det noe hele tiden!

Sydney er en av verdens mest multikulturelle byer og er i dag hjem for personer fra over 180 land. Som student i Sydney er du derfor garantert å treffe på ulike kulturer, språk og perspektiver. Du vil også finne de ulike kulturene godt representert blant restauranter, cafeer og matmarkeder, hvor du kan prøvesmake matretter fra alle verdenshjørner.

Studentlivet i Sydney - vanskelig å ikke anbefale

Det er vanskelig å ikke skulle anbefale norske ungdommer å studere i Sydney. Spesielt siden byen år etter år blir rangert som en av verdens beste studentbyer. Det er flere årsaker til at Sydney er en så bra studentby, men hovedsaklig bygger det på:

  • Mangfold, toleranse og inkludering blant studentene.
  • Studentenes levestandard
  • Ansettelesesmuligheter (basert på arbeidsgiveres synspunkter om verdens beste steder å rekruttere ansatte fra)

Nyt strandlivet som student i Sydney

En annet grunn til at Sydney er en så fantastisk er byens kombinasjon av urban underholdning og det avslappende strandlivet. Sydney ligger i nærheten av ikke mindre enn 70 strender. Blant de mest populære er Manly i nord og Bondi i øst.

Det tar ca. 40 minutter med buss fra Sydney sentrum til Bondi. Ved Bondi vil du finne massevis av aktiviteter å bruke tiden din på. I tillegg til å slikke sol er Bondi blant annet et populært sted for surfing. Andre kule arrangementer som du kan prøve å få med deg her er: Flickerfest Short Film Festival og Bondi Openair Cinema. 

Nyt strandlivet som student i SydneyEn travel dag på Bondi Beach - nyt!

Etter en 30 minutters fergetur fra Circular Quay havnen ankommer du Manly Beach. Manly har en avslappet atmostfære og har et godt tilbud av både deilig mat og vakker natur. Prøv en av Manlys sykkelruter, ta en fottur langs Queenscliff Beach, eller kom deg ut til beskyttede Shelly Beach som tilhører Cabbage Tree Bay. 

I tillegg til Bondi og Manly finner du mange flotte strender langs østkysten, hvor blant annet den populære TV-serien Home & Away ble innspilt. Liker du strandlivet, har du med andre ord mye å velge mellom om du studerer i Sydney!

5 gratis aktiviteter i Sydney for studenter

Som student er det er alltid kjekt å finne ting å gjøre som ikke koster for mye penger, og i Sydney finnes det mange slike aktiviteter. Her er noen av de: 

1: Les deg opp på pensum i Royal Botanic Garden
Siden du først og fremst er i Sydney for å studere, hvorfor ikke gjøre det på et behagelig sted? I Sydneys botaniske hage kan du nyte de rolige parkområdene, de flotte stiene, havneutsikten og de store grønne slettene. Det er det perfekte stedet for lese lekser.

2: Vivid Sydney festival

Sjekk ut festivalen Vivid Sydney mens du er student i Sydney!

En 18-dagers festival med lys, musikk og kunst. Vivid Sydney er en gratis utendørs utstilling av lysskulpturer og lysinnstallasjoner, samt moderne og nyskapende musikk. Sørg for å ikke gå glipp av festivalen dersom du befinner deg i Sydney i mai-juni.

3: Slapp av i Hyde Park
Hyde Park er et populært samlingssted blant Sydneys befolkning. Det er Australias eldste park, og ligger i hjertet av Sydney. Her kan du komme for en kaffe, en joggetur, avslapping på gresset, eller hva ellers du skulle ønske å gjøre i parken. Parkens hovedattraksjon er Archibald fontenen, en statue av James Cook og Sandringham, og Nagoya hagen.

4: Ta en gåtur over Sydney Harbour Bridge

Kryss Sydney Harbour Bridge til fots for en flott utsikt over byen.

Gå fra den nordlige til den sørlige delen av Sydney og kryss Sydney Harbour Bride fra The Rocks til Milsons Point. Denne gåturen vil gi deg en fantastisk utsikt over Sydney. Det er gratis å krysse brosen, men mot en liten avgift kan du også klatre over broen ...hvis du tør!

5: Gåturer langs Sydneys vakre strender
Hvis du liker å gå foturer med vakker natur kan du prøve ruten som går langs kysten fra Bondi til Coogee (eller motsatt vei om du heller vil det). Langs ruten vil du passere flere av Sydneys flotte og ikoniske strender. Hvis du går denne ruten sent om våren må du også få med deg gratis arrangementet 'Sculpture by the Sea'.

Studentrabatt i Sydney

Visste du at med et ISIC student kort har du tilgang på mer enn 40.000 forskjellige studentrabatter og tilbud i hele verden, inkludert Sydney. Last ned gratis ISIC Benefits Appen for å finne kule studentfordeler i nærheten av deg. Les mer og kjøp ditt ISIC kort her og spar penger i løpet av ditt opphold i Sydney.

Klimaet i Sydney

Sydney har et temperert klima med varme somre og milde vintre. Den varmeste måneden av året er januar med en gjennomsnittstemperatur på mellom 18-25 grader. Vinteren er mild og litt kjølig, hvor den kaldeste måneden er juni der temperaturene ligger på gjennomsnittlig 8-16 grader.  

Gjennomsnittstemperaturer i Sydney:

  • Sommer (desember til februar): 18.3 – 25.5 °C
  • Høst (mars til mai) 14.5 – 22.1 °C
  • Vinter (juni til august) 8.7 – 16.9 °C
  • Vår (september til november) 13.3 – 19.8 °C

Transport i Sydney

Det er enkelt å bevege seg rundt i Sydney. Byens offentlige transporttilbud er velutviklet, og du kan reise med buss, metro, tog og ferger over hele byen. 

Leiebil i Sydney

Som du kanskje allerede vet, så har Australia veldig mye å by på. Det er et enormt land og en utmerket destinasjon for en road trip etter endte studier! Du kan eksempelvis leie en campervan og dermed ha både overnatting og transport i ett. Alternativt kan du leie en vanlig bil å teste en av disse road trip-rutene i Australia. Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om spennende aktiviteter i Sydney og Australia for øvrig. 

Høres Macquarie University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt