Monash University

Studentlivet i Melbourne - KILROY

Studentlivet i Melbourne

Studentlivet i Melbourne er rett og slett episk! Nattelivet er formidabelt, kulturtilbudet er fantastisk og strendene er himmelske. Byen er dessuten renere, friskere og tryggere enn noen annen by. Det er ingen overraskelse at Melbourne konstant blir rangert som en av verdens beste byer å bo i!

Studentlivet i Melbourne - Definisjonen på det gode liv!

Klimaet i Melbourne er behagelig, og du kan nyte de mange godværsdagene i byens mange parker og koselige bakgater. Byens innbyggere har en genuin lidenskap for god mat og drikke, og med over 3.000 restauranter kan selv de mest kresne tilfredsstilles! Melbourne er ikke bare et mekka for matelskere, men betegnes også som Australias fremste by når det kommer til mote, sport, uteliv, musikk, stand up, teater og events. På toppen av det hele kan området rundt Melbourne by flere flotte strender og vakre nasjonalparker. Melbourne er perfekt for både bymennesker og naturelskere!

Lorenna kan fortelle deg mer om studentlivet i Melbourne:


Hverdagslivet i Melbourne

Når du kommer fra Norge og reiser til Melbourne kommer du til å bli overrasket over hvor imøtekommende, åpne og hyggelig lokalbefolkningen er. Melbournes beboere er kjent for å være kosmopolitiske, vennlige, utadvendte og glad i å more seg. De elsker kaffe og tilbringer gjerne timevis på café der de sitter og skravler i vei. Lokalbefolkningens åpne innstilling gjør at det er lett å komme i kontakt med folk og bli kjent med nye mennesker. Du kommer til å få deg en haug av nye venner før du vet ordet av det.

En av de beste tingene med Melbourne er de mange skjulte perlene som gjemmer seg på taket av byens høye bygg. Melbourne er nemlig kjent for sine mange deilige rooftop barer og kafeer, der du kan nyte en kop kaffe eller en kald øl. En viktig ting du kommer til å lære raskt i Melbourne er at du ikke må "judge a book by its cover". En litt sliten inngangsdør kan skjule en kulinariske perle i form av en førsteklasses restaurant, en rusten spiraltrapp kan lede til en hip rooftop bar og en tilsynelatende forlatt bakgate kan vise seg å huse de mest trendy kafeene og de nyeste galleriene. Legg igjen fordommene hjemme og dra på oppdagelsesferd i Melbourne!

10 ting du MÅ gjøre mens du studerer i Melbourne:

Studentlivet i Melbourne - KILROY

1. Utforsk byens kule street art.

2. Besøk Melbournes fargerike gratisfestival Moomba Festival.

3. Slapp av med en øl eller en kaffe på en av byens kule rooftop kafeer.

4.  Dra på stand up! Melbourne er kjent for sitt store stand up miljø og den årlige internasjonale stand up-festivalen. 

Studentlivet i Melbourne - KILROY

5. Heng ut på stranda i St. Kilda, du bor tross alt i Australia!

6. Dra på tur ut i et av områdets mange naturreservater og nasjonalparker. Her kan du få en smakebit på Australias berømte outback!

7. Se en australsk fotballkamp (Australian Rules Football)

Studere i Melbourne - KILROY

8. Dra på Road Trip langs Great Ocean Road

9. Besøk Melbourne Museum - Det er gratis om du flasher studentkortet ditt!

10. Dra på goon party! Det er et must når du studerer i Australia - faktisk er det praktisk talt umulig å ikke ende opp på minst et goon party i løpet av studietiden i Australia.  

Studentrabatter i Melbourne

ISIC-kortet gir deg tilgang til en rekke studentrabatter i Melbourne

Tar du med deg ISIC-kortet ditt til Melbourne får du tilgang til haugevis av studentrabatter i Melbourne og i resten av Australia. Last ned ISICs egne Benefits App, for å få mest mulig utbytte av rabattene. Les mer og bestill ISIC-kortet her!

Klima i Melbourne

Studenthverdagen i Melbourne - KILROY

Melbourne har et temperert kystklima, karakterisert av svært skiftende vær med varme somre, mild vår/høst og kjølige vintre med gjennomgående fuktige og ofte overskyete perioder. Årstidene er omvendt fra Norge, hvilket betyr at vinteren strekker seg fra juni til august mens sommeren varer fra november til januar.

Lei en bil eller en campervan i Melbourne

Har du lyst til å utforske området rundet Melbourne i helgene er en leiebil eller en campervan veien å gå. Å kjøre rundt i Australia er enkelt og behagelig, bare husk at du må kjøre på venstre side av veien! Vi leier ut både leiebiler og campervans i Melbourne, så vi hjelper deg gjerne med å finne det beste og billigste alternativet.

Høres Monash University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt