Australia

Studere i Australia - Opplevelser utenom det vanlige

Praktisk info om studier i Australia

KILROY hjelper deg gratis med å søke på studier i Australia og gir deg praktisk informasjon om bla. visum, flybilletter og forsikring.

Landinformasjon om Australia

For reise- og landinformasjon sjekk Utenriksdepartementets Landsider om Australia

Praktisk informasjon om studentlivet i Australia


Visum for å studere i Australia

For å studere i Australia må du ha et studentvisum. Norske studenter i Norge søker om dette via nett til ambassaden i Berlin. KILROY vil gi deg mer informasjon om dette og bistå deg i søknadsprosessen. Kontakt oss for mer informasjon.

Studentforsikring - studier i Australia

I Australia er det krav om at internasjonale studenter har medisinsk forsikring; Overseas Student Health Cover (OSHC). Norske studenter som mottar støtte fra Lånekassen har som hovedregel rett til utvidet medisinsk stønad via Folketrygden. Dette innebærer at studenter får helt eller delvis refusjon for utgifter til akutt helsehjelp. Denne støtten er relativt begrenset, så vi anbefaler på det sterkeste at du i tillegg skaffer deg en privat studentforsikring som gjelder for studieopphold i utlandet. KILROY anbefaler Goudas studentforsikring, som er rettet spesielt mot utenlandsstudenter. 

Reise til Australia

Fly via Asia eller USA. Quantas, BA, Singapore Airlines er aktuelle selskaper. Prisene varierer, så sjekk med ditt lokale reisebyrå eller kontakt flyselskapene direkte. Du kan ta med inntil 20 kilo bagasje dersom du reiser via Asia, og 2 x 32 kilo dersom du reiser via USA (dog er billettprisen normalt dyrere via USA). Trenger du ekstra frakt, kan du kontakte posten eller spedisjonsbyråer (DHL, UPS etc.). KILROY tilbyr fleksible flybilletter perfekt for deg som skal studere i utlandet.

Reise i Australia

Australia er et stort kontinent, og du er ofte avhengig av å fly dersom du skal reise mellom de store byene. Det finnes ulike typer rabatter, flypass og billigselskaper. Tog er en behagelig måte å reise på, men ikke spesielt billig og heller ikke raskt. Buss er en rimelig reisemåte, og det finnes flere ulike busspass, men beregn god tid! Taxi i Australia er vanligvis mye billigere enn i Norge, og i de større byene finnes dessuten T-bane etc. Mange studenter velger også å kjøpe egen bil (men vær oppmerksom på at Australia praktiserer venstrekjøring, noe som kan være en utfordring å venne seg til).

Høres Australia spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt