Queensland University of Technology

Brisbane har flere bystrender, som for eksempel Parklands Beach

Studere i Brisbane

Brisbane er hovedstaden i delstaten Queensland, og den tredje mest befolkede byen i Australia. Byen ligger i området som betegnes som South East Queensland, et område som stekker seg fra vakre Sunshine Coast i nord til verdensberømte Gold Coast i sør.

Studentlivet i Brisbane - en god miks av alt

Det heter seg at kjært barn har mange navn, og Brisbane er inget unntak. På folkemunne kalles byen "Brissy", "Brisneyland" og "Bris Vegas" som alle refererer til byens særdeles avslappede og hippe livsstil. Brisbane kan stolt skilte med hele 261 solskinnsdager i året, og befolkningen tilbringer derfor svært mye tid utendørs og på stranda. Brisbane byr på flerfoldige muligheter til å praktisere diverse hobbyer som vindsurfing, sykling, surfing, og fotturer ute i naturen, så enten du foretrekker en avslappet eller aktiv livsstil, vil du elske Brisbane!

Studentlivet i Brisbane - KILROY

Brisbane har mye å by på til både lokale og internasjonale studenter. For eksempel er det veldig populært blant studenter å henge med venner ved vakre Brisbane River. Langs eleven finner du flere parker, bl.a. byens botaniske hage, samt populære South Bank Beach. Om kvelden kan du nyte byens pulserende og begivenhetsrike nattliv.

Byen regnes også for å være en "ung" by, hvor gjennomsnittsalder på befolkningen er 33 år. Du vil med andre ord ha mange muligheter til å møte andre unge og eventyrlystne mennesker. Dessuten er en stor andel av Brisbanes befolkning asiatisk, noe som har resultert byens gode utvalg av asiatiske restuaranter og kafeer - så du kan glede deg til en ny verden av smaker! 

Australia er kjent for å være dyrt, men Brisname har også mange kule aktiviteter som som kan gjøres på et stramt studentbudsjett. Sjekk ut vår toppliste over ting å gjøre i Brisbane for en billig penge:

8 ting å gjøre i Brisbane på studentbudsjett

Kule ting å gjøre på studentbudsjett i Brisbane - KILROY

1. Chill med venner ved Brisbanes beste hangout sted: South Bank Beach.

2. Hopp på en buss til Mount Coot-tha Lookout (utkikkspunkt) og nyt den vakre panoramautsikten over Bribane.

3. Tilbring en dag ombord på en av byens ferger og få en litt anderledes sightseeingtur av Brisbane.

4. Ta turen til West End og opplev den kule bohem-atmosfæren du finner her. Er du heldig vil det også være en gratiskonsert eller to. 

Livet som student i Brisbane - KILROY

5. Besøk Lone Pine Koala Sanctuary og gjør deg kjent med det lokale dyrelivet i Queensland

6. Dra på en dagstur til Gold Coast hvor du kan leie et surfebrett og teste bølgene

7. Fjellklatre i Kangaroo Point Cliffs.

8. Lei et stand-up paddleboard (SUP) og padle langs Brisbane River.

Studentrabatter i Brisbane

Før du tar avsted og starter ditt nye liv som student i Brisbane, anbefaler vi at du skaffer deg et ISIC kort (International Student Identity Card). Med et ISIC kort vil du få tilgang på et stort utvalg av studentfordeler og rabatter i hele Australia, samt resten av verden! I tillegg vil du få tilgang på flybilletter til studentpriser. Les mer og bestill ditt ISIC kort her.

Klima i Brisbane

Studere i Brisbane - KILROY

Byen har et behagelig subtropisk klima med varme og fuktige sommerperioder, mens vintrene er tempererte og tørre. Selv om sommerene kan bli veldig varme er man skånet fra den mye mer intense sommervarmen som man finner i de nordligere delene av Queensland. Varmeste måned er januar med snittemperatur på ca. 25 °C mens juni er den kaldeste måneden med en snittemperatur på ca. 15 °C. Med andre ord - livet i Brisbane er digg året rundt!

Road trips og leiebil i Brisbane

Hvis du har lyst til å utforske Brisbane og de mange kule områdene rundt byen, som eksempelvis Surfers Paradise og Sunshine Coast, er leiebil veien å gå. Å ta seg frem med bil er komfortabelt og enkelt i Australia; bare husk å kjøre på venstre side av veien! Vi kan hjelpe deg med å finne rimelig leiebil i Bribane.

Høres Queensland University of Technology spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt