RMIT University

Melbourne har et yrende natteliv

Studere i Melbourne

Universitetet ligger i Melbourne, som er Australias nest største by og hovedstad i den australske delstaten Victoria. Melbourne er en populær studentby, og huser mer enn 50.000 studenter fra hele verden. Vurderer du å studere i Melbourne? - Melbourne er kåret til den beste storbyen i verden å leve i!

Studentlivet i Melbourne

Klimaet er behagelig, og du kan nyte godværsdager i byens mange parker og koselige gater. Byens borgere har en særdeles genuin lidenskap for god mat og drikke, og med over 3.000 restauranter kan nok selv de mest kresne tilfredsstilles! Videre er Melbourne betegnet som Australias fremste by når det kommer til mote, sport, uteliv, musikk, restauranter og arrangementer. Like utenfor selve byen finner du flere flotte strender og nasjonalparker.

Studentlivet i Melbourne, AustraliaMelbourne er kåret som en av verdens beste byer å bo i på bakgrunn av byens kultur, klima, levekostnader og sosiale forhold som f. eks lav kriminalitet. Livsstilen i Melbourne betegnes som kosmopolitisk og sofistikert. Melbourne har ca 3.8 millioner innbyggere. Det er svært populært å studere i Melbourne, og gatebildet er derfor preget av mange unge studenter. Melbournes borgere er svært sosiale og utadvendte mennesker som liker å treffes på kafeer og restauranter.

Budsjettvennlige aktivteter i og rundt Melbourne

Lei en bil å kjør langs Great Ocean Road i Victoria
Lei en bil å kjør langs Great Ocean Road i Victoria

  • Federations Square: Med sin beliggenhet i CBD (Central Business District) i Melbourne er det alltid noe som foregår ved Federations Square. Her finner du forskjellige markeder og butikker, samt gratis konserter en gang i mellom. Det er også her at finalen i AFL (Australian Football League, les: rugby) vises på storskjerm.
  • Queen Victoria Market: Ta en rusletur gjennom Queen Victoria Market som er regionens største utendørsmarked. Her er det nok av spennende ting å se og gjøre til å holde deg opptatt en hel dag.
  • Southgate: Ved bredden av Yarra River i Melbourne's indre sørlige hjørne finner du Southgate. Her kan du nyte godt av gratis WiFi, vakre omgivelser og et pulserende miljø. Ta en matbit ved en av de mange kafeene i området før du går en lang tur langs elven. Vær derimiot oppmerksom på hvor du går, du kan brått befinne deg i sentrum av en gateartist sin opptreden.
  • Great Ocean Road: Victorias spektakulære og berømte kystlinje er en av de flotteste turistattraksjonene i hele regionen, om ikke i hele Australia! Lei en bil, og kjør langs kysten hvor du kan se berømte landemerker som The 12 Apostels. 
  • The Dandenong Ranges: Dette området er et paradis for naturelskere, kunstentusiater, matelskere og personer som er på søken etter et sted for å slappe av og lade batteriene. Her finner du vakre offentlige parker og hager som du kan vandre i dagen lang. Alternativt kan du ta en tur på Australias favoritt damptog, Puffing Billy.

Klima i Melbourne

Melbourne har et temperert kystklima, karakterisert av svært skiftende vær med gjennomgående fuktige og ofte overskyete perioder. Gjennomsnittstemperaturen varierer i løpet av året, fra 10 til 20 grader. Årstidene er omvendt fra Skandinavia, hvilket betyr at vinteren strekker seg over juni, juli og august mens sommermånedene er november, desember og januar.

Høres RMIT University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt