University of New South Wales

Studentlivet i Sydney - KILROY

Studentlivet i Sydney

Sydney har blitt stemt fram som den mest populære studentbyen i verden og vi forstår godt hvorfor! Les videre for å finne ut hva det er som gjør Sydney til en så fantastisk bra by.

Livet som student i Sydney

Sydneys behagelige klima, multikulturelle befolkning og vakre natur gjør byen til et mekka for studenter som har lyst til å bli kjent med nye mennesker og som er glad i utendørs- og innendørsaktiviteter

UNSW ligger i en forstad øst for Sydney, tett på byens vakreste strender. Faktisk ligger UNSW kun 10 minutter unna vakre Coogee Beach. Det er også enkelt å nå inn til Sydneys handels- og kultursentrum vi offentlig transport. I tillegg til vakre strender, har Sydney et stort antall parker, gallerier, festivaler, museer og restauranter.

Det er alltid noe som foregår i Sydney. I sentrum arrangerer flere barer og utesteder egne "Student Nights" der det er ekstra lave priser i baren. Du kan også bli med på en rekke forskjellige events på campus, der det arrangeres idrettsarrangementer, fester, foreningsmiddager, internasjonale matkvelder, offentlige forelesninger, konserter, seminarer, konkurranser osv.

Strender i og rundt Sydney

Studentlivet i Sydney

Sydney ligger i nærheten av intet mindre enn 100 forskjellige strender! Blant de mest populære finner du verdensberømte Bondi Beach, som ligger ca. 40 min med buss fra UNSWs hovedcampus. Du kommer også til å være tett på vakre Coogee Beach som er mindre enn 10 min med buss unna hovedcampusen. Det kan også være en fin dagstur å ta fergen ut til andre nydelige strender som Manly Beach og Watson Bay, som begge to er perfekte for en svømmetur.

Kombiner strandliv med studier og byliv i Sydney

Studentlivet i Sydney er så tett på det søte liv som du kan komme. Her har du muligheten til å starte dagen med en forfriskende surfetur eller en duggfrisk joggetur før du stikker på forelesning. Når forelesningene er over kan du stikke ned på stranden igjen og slikke litt sol mens du fordyper deg i pensumbøkene. Når du tenker over det er det nesten rart at ikke flere velger å studere i Sydney. Tenk at livet kan være så herlig!

Foruten solrike strender, kan Sydney by nærmest uendelige muligheter for shopping. Her finner du alt fra dyre merker som Gucci og Prada, til koselige små bruktmarkeder som er spredd rundt omkring i byen. Sydney regnes som Australias økonomiske sentrum og hit flokker både internasjonale studenter og multinasjonale selskaper. Mer enn 500 globale selskaper har sine hovedkontorer i Sydney, så dette er virkelig en internasjonal by!

5 ting du må gjøre mens du studerer i Sydney

Sydney har mye spennende å by på, men her er 5 kule gratisaktiviteter du simpelthen må få med deg mens du studerer i Sydney.

1: Ta en rundtur i nabolaget The Rocks

Studere i Sydney - KILROY

Utforsk Sydneys urbane landskap, og noen av byens eldste bygninger mens du vandrer rundt i de kule nabolagene i The Rocks. Bydelen ble etablert kort tid etter at Australia ble britisk koloni i 1788 og skjuler både trange smug og spennende historier fra datidens kriminelle undergrunnsmiljø.

2: Få unnagjort litt lesing i Sydneys botaniske hage

Ta med deg pensumbøkene og stikke ned til The Royal Botanic Gardens etter forelesning. Her finner du fredelige hager, grønne gressplener og en storslagen utsikt over Sydneys vakre havneområde. Bedre sted å lese til eksamen finnes ikke!

3: Heng ut i Hyde Park

Hyde Park er Australias eldste park (opprettet i 1878) og ligger midt i hjertet av Sydney. Folk kommer hit for å kose seg med en kopp kaffe, for å ta en joggetur eller for å slappe av med venner. Parkens hovedattraksjon er Archibald Fountain, som blir ansett for å være Australias vakreste offentlige fontene. Her kan du også se statuen av James Cook og besøke vakre Sandringham Gardens. 

4: Spaser over Sydney Harbour Bridge

Studentlivet i Sydney på UNSW - KILROY

Gå tur over Sydneys verdensberømte Harbour Bridge i solnedgangen. Nyt det herlige synet av den vakre solnedgangen og utsikten over Sydneys lysende skyline. Inngangen til broen finner du på Cumberland Street.

5: Få med deg noen av Sydneys årlige events

Ikke gå glipp av Sydneys Moonlight Cinema der det vises filmer gjennom hele den Australske sommeren. Her vises både blockbustere, lokale storfilmer og smale kultfilmer. Stemningen er uansett alltid på topp. Du bør også få med deg den årlige festivalen Vivid Sydney, som arrangeres i mai/juni og fokuserer på musikk, lyskunst og nyskapende ideer.

Studentrabatter i SydneyISIC-kortet gir deg tilgang til en rekke studentrabatter i Sydney

Tar du med deg ISIC-kortet ditt til Sydney får du tilgang til en haug av studentrabatter i Sydney og i resten av Australia. Last ned ISICs egne Benefits App, for å få mest mulig utbytte av rabattene. Les mer og bestill ISIC-kortet her!

Klima i Sydney

Sydney har et temperert klima med varme somre og milde vintre. Den varmeste måneden er januar mens juni er den kaldeste.

Gjennomsnittstemperaturer i Sydney:
Sommer (desember til februar): 18.3 – 25.5 °C
Høst (mars til mai): 14.5 – 22.1 °C
Vinter (juni til august): 8.7 – 16.9 °C
Vår (september til november): 13.3 – 19.8 °C

Dra på road trip fra Sydney

Når du først er i Australia er du bare nødt til å dra på road trip! Ta den populære ruten opp østkysten mot Brisbane eller sett av sted ut i Australias outback. Uansett hva slags road trip du kunne tenke deg, kan vi hjelpe deg med å skaffe den leiebilen eller campervanen som passer best med dine behov. God tur!

Høres University of New South Wales spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt