University of South Australia

Studentlivet i Adelaide i Australia

Studentlivet i Adelaide

University of South Australia ligger i byen Adelaide i delstaten South Australia. Byen er kjent som en av verdens beste byer å bo i. Dessuten er den en av Australias billigste byer. Dette er den perfekte byen for internasjonale studenter!

Adelaide er liten storby med i overkant av 1.2 millioner innbyggere. Byen er kjent for å være Australias mat- og vinhovedstad, ettersom halvparten av all australsk vin er produsert her. Adelaides bykjerne er omringet av 29 parker, som tilsammen utgjør det berømte "Adelaide Park Land". I tillegg til å være en veldig grønn by, er Adelaide også kjent som en skikkelig partyby. Her ligger alt til rette for en fantastisk studenttilværelse!

Festivalbyen Adelaide

Studentlivet i Adelaide - KILROY

Som internasjonal student på University of South Australia kommer du til å ha glede av den livlige atmosfæren som preger Adelaide. Staten South Australia har en blomstrende kunstscene og blir ofte omtalt som "the festival state" på grunn av de mange festivalene som arrangeres her hvert år. Det hele topper seg under "Mad March" da de største festivalene inntar Adelaide og været er på sitt beste.

Det er også mye liv i februar da den nesten tre uker lange festivalen Adelaide Fringe går av stabelen. Hver eneste kveld arrangeres det konserter, danseopptredener, teater, standup og cabaretshow rundt omkring i byen. Adelaide våkner virkelig til liv og folk strømmer ut i gatene for å få med seg alt det spennende som skjer. 

Adelaide - En kompakt og oversiktlig by

Hvordan er det å studere i Adelaide?

Adelaide kalles ofte for "20-minutters byen", fordi det sies at ingenting ligger mer enn 20 minutter unna i denne byen. Livsstilen i Adelaide er avslappet og dynamisk. Byen har et rikt kulturliv og et stort utvalg av restauranter og strender. Her finnes det noe for enhver smak. Studere du i Adelaide får du dessuten mer for pengene enn i andre australske byer, ettersom Adelaide har lavere levekostnader enn for eksempel Sydney, Melbourne, Perth og Brisbane.

Strendene i Adelaide

Med sine 3 700 km med kystlinje kan området rundt Adelaide by på et bredt utvalg av vakre, hvite strender. Her kan du nyte en varm sommerdag nesten helt uforstyrret. Du behøver ikke å reise langt heller. Stikk rett ned på stranda etter forelesning, nærmeste strand ligger nemlig kun 15 minutter unna campus! West Beach, Henley Beach og Semaphore Beach ligger også nærme.

Har du lyst til å svømme med ville delfiner, dykke eller snorkle? Da bør du reise på dagstur til populære Glenelg Beach! Selve stranden er fantastisk og er i tillegg spekket full av hyggelige cafeer og strandrestauranter.

Hva er det som gjør Adelaide så billig?

Studentlivet i Adelaide

Det finnes mange grunner til at Adelaide er så billig, men som du studenter merker du mest til at mat og bolig er billigere enn ellers i Australia. Adelaide kan også by på en rekke gratis arrangementer og aktiviteter som du kan nyte godt av. Her er en liste med 7 eksempler på ting du kan gjøre i Adelaide som er helt gratis:

  1. Nyt en dag på en av Adelaides mange strender. Alt du trenger er solkrem og et håndkle!
  2. Benytt deg av Adelaides gratisbuss som tar deg med til kjente attraksjoner og populære shoppingområder.
  3. Ta en spasertur gjennom Historic Port Adelaide, der du kan utforske havneområdets gamle verft og flotte historiske 1800-tallsbygg. 
  4. Besøk Adelaides botaniske hager, der du kan spasere mellom vakre blomster samtidig som du beundrer hagenes flotte historiske bygg. 
  5. Sett deg i parken og surf i vei på byens gratis WIFI. Adelaide tilbyr gratis internett rundt omkring i hele byen via 300 tilknytningspunkter. 
  6. Gå en tur langs North Terrace - Adelaides mest elegante paradegate. Her kan du beundre byens viktigste kulturelle institusjoner, inkludert delstatsparlamentet, Adelaide Casino, Art Gallery of South Australia og South Australian Museum.
  7. Har du tilgang til en sykkel? Da bør du ta en sykkeltur langs naturskjønne Torrens Trail. Du kommer til å elske den friske luften!

Studentrabatter i Adelaide

ISIC-kortet gir deg tilgang til en rekke studentrabatter i Australia

Kjøper du med deg et ISIC-kort før du reiser til Adelaide for å studere vil du få tilgang til en rekke studentrabatter i Australia og resten av verden. Les mer og bestill ISIC-kortet her.

Klima i Adelaide

Klimaet i Adelaide kan sammenlignes med det du finner i Sør-Europa. Områdets kilometerlange strender er derfor et utmerket tilholdssted om sommeren. Den varmeste måneden er januar med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader. Den kaldeste måneden er juni da gjennomsnittstemperaturen ligger på 15 grader.

Høres University of South Australia spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt