University of Sydney

Studere i Sydney på University of Sydney med KILROY

Studentlivet i Sydney

Sydney er et fantastisk sted å studere. Byen er en internasjonal smeltedigel og en ekte storbymetropol med over 4 millioner innbyggere. Har du lyst til å kombinere studier med vakre strender med et pulserende storbyliv er Sydney den rette studiebyen for deg!

Sydney er en av verdens mest multikulturelle byer og huser i dag innbyggere fra mer enn 190 land. Denne store variasjonen i nasjonaliteter gir seg utslag i et fantastisk utvalg av restauranter, cafeer og markeder. Dette er dermed den ultimate byen for deg som vil bli kjent med nye kulturer, språk og perspektiver.

Studentlivet i Sydney

University of Sydney har mer enn 200 forskjellige klubber og foreninger som du kan melde deg inn i. Her finner du også to fullt utstyrte treningssentre, innendørs klatrevegg, cafeer og barer. Videre har USyd en dynamisk eventkalender proppfull av spennende arrangementer, liveopptredener og feiringer. På campus kan du holde deg aktiv ved å melde deg inn i svømmelaget, bli med på tennisturneringer, prøve australsk fotball, spille "vanlig" fotball, ta førstehjelpskurs, bli med i skiklubben og mye, mye mer!

USyd har en et eget oppvarmet svømmebasseng i Olympisk størrelse, samt tennis-, squash- og badmintonbaner. University of Sydney er en skikkelig sporty skole og til sommer-OL og Paralympics i 2012 bidro skolen med hele 31 atleter. Sjansene er med andre ord gode for at du havner i klasse med en australsk sportsstjerne! 

Sydneys vakre strender

Studentlivet i Sydney

Sydney ligger i nærheten av ikke mindre enn 35 deilige strender. Blant de mest populære er Manly Beach i nord og Bondi Beach i øst. Det tar ca. 45 minutter med buss fra sentralbanestasjon til Bondi Beach, mens Manly ligger ca. 20 minutter med båt fra havnen. På Australias østkyst ligger strendene som perler på en snor, så her kan du velge og vrake mellom den ene fantastiske stranden etter den andre. Det er også her du finner innspillingsstedet for den populære TV-serien Home and Away. Liker du strandlivet, har du mye å velge mellom dersom du velger å studere i Sydney!

University of Sydney ligger i staten New South Wales på Australias solfylte østkyst. De fleste av skolens campuser ligger tett på Sydney sentrum, inkludert skolens hovedcampus Camperdown/Darlington. Bor du på campus har du dermed muligheten til å bo midt i sentrum av Sydney!

7 gratisaktiviteter i Sydney

Sydney har en rekke spennende aktiviteter og opplevelser å by på, og vil du at studentbudsjettet skal vare litt lenger finnes det også en rekke gratis aktiviteter du kan ha glede av:

1: Gå en tur i The Rocks

Studere i Sydney - KILROY

Utforsk Sydneys urbane landskap, og noen av byens eldste bygninger mens du vandrer langs de kule nabolagene i The Rocks. Denne bydelen ble etablert kort tid etter at Australia ble opprettet som britisk koloni i 1788 og skjuler både trange smug og spennende historier fra datidens kriminelle undergrunnsmiljø.

2: Ta med deg pensumbøkene ned til Sydneys botaniske hage

Studerer du på USyd, kan du etter forelesning ta med deg pensumbøkene og stikke ned til The Royal Botanic Gardens. Her finner du både fredelige hager, grønne gressplener og en fantastisk utsikter over Sydneys berømte havneområde. Dette er virkelig det perfekte stedet for pensumlesing!  

3: Nyt utsikten fra Sydney Harbour Bridge

Studere i Sydney på USyd med KILROY

Ta en spasertur over verdensberømte Sydney Harbour Bridge, fra The Rocks til Milsons Point. Inngangen til broen finner du på Cumberland Street. Det er gratis å ta en spasertur på broen, men har du lyst til å ta det et hakk videre (og er villig til å betale for det) har du også muligheten til å klatre helt til toppen av broen. En sann opplevelse for livet.

4: Se de mekaniske klokkene i Queen Victoria Building

På 455 George Street finner du The Queen Victoria Building - en vakker bygning fra 1800-tallet, som i dag fungerer som kjøpesenter. Det er likevel ikke butikkene som er det mest spennende med dette vakre bygget. Det er de to imponerende mekaniske klokkene; The Royal Clock og The Great Australian Clock. Dette er en av Sydneys skjulte skatter, og i det klokken slår vises ulike historiske begivenheter fra Australias historie.

5: Besøk The Government House

Studentlivet i Sydney - KILROY

Ved siden av Sydneys botaniske hage, finner du det som inntil nylig var den offisielle guvernørboligen for guvernøren av New South Wales. I de 150 årene huset var i aktiv bruk (1846-1996), har det bodd tilsammen 37 guvernører her. Les mer om the Government House her.

6: De beste studentbarene i Sydney

Ok, så er det kanskje ikke gratis å gå på bar om du skal ha noe å drikke, men dansing er tross alt gratis! Du må jo feire at du nettopp har blitt student i Australia! Her er noen studentbarer velegnet for litt feiring:

  • The Courthouse, 19 Upper Macdonald Rd, Newtown
  • The Ivy, 320 George Street (Sydneys eneste bar med takterrasse og svømmebasseng)
  • Manning Bar (University of Sydneys egne campusbar)

7: Ta en selfie foran operaen

USyd: Studere i Sydney - KILROY

Deter lov å skryte litt av at du har vært så modig at du har flyttet helt til andre siden av jorda for å studere! Når du du først er ved operaen, er dette også et fantastisk sted å drive med "people watching". Nå som du ikke lenger er turist, men fastboende, har du lov til å le litt av alle turistene som konkurrerer om å ta det beste bilde av operaen. 

Studentrabatter i SydneyISIC-kortet gir deg tilgang til en rekke studentrabatter i Sydney

Tar du med deg ISIC-kortet ditt til Sydney får du tilgang til en rekke studentrabatter i Sydney og i resten av Australia. Last ned ISICs egne Benefits App, for å få mest mulig utbytte av rabattene. Les mer og bestill ISIC-kortet her!

Klima i Sydney

Sydney har et temperert klima med varme somre og milde vintre. Den varmeste måneden er januar med gjennomsnittstemperaturer på mellom 18-25 grader. Vintrene er litt kjølige og den kaldeste måneden er juni, da temperaturene ligger på rundt 8-16 grader i gjennomsnitt.

Helgeturer fra Sydney i leiebil

Sydney er ikke bare omgitt av fantastiske strender, byen ligger også tett på vakre naturområder og nasjonalparker som virkelig er verdt et besøk. Dette er flotte steder å dra på helgetur til, og om dere er på utkikk etter en billig leiebil kan vi i KILROY selvfølgelig hjelpe dere med det. Send oss gjerne en e-post dersom du vil vite mer.

Høres University of Sydney spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt