University of Technology Sydney

Studentlivet i Sydney - KILROY

Studentlivet i Sydney

En liten advarsel, dersom du reiser til Sydney er det store sjangser for at du kommer til å forelske deg.... i byen. Sydney er nemlig ikke bare en veldig vakker by, det er også en veldig spennende og fargerik by, som det er lett å like. Her kan du lese mer om hvordan det er å være student i Sydney!

Studentlivet i Sydney

Sydney er en stor, livlig by med en herlig miks av mennesker og kulturer. Her kan du nyte et spennende kulturtilbud og et pulserende natteliv perfekt for studenter. Blir du lei av folkemengder og storbymas kan du stikke ut i den vakre naturen som omgir Sydney. Her kan du finne roen, gå på bushwalks og bli kjent med Australias eksotiske dyreliv. Som student i Sydney befinner du deg midt i smørøyet, omgitt av det beste Australia har å by på!  

Som student på University of Technology Sydney har du muligheten til å melde deg inn i en av skolens mange klubber og foreninger. Dette er en perfekt måte å bli kjent med sine australske medstudenter på, og er noe vi virkelig kan anbefale. UTS har dessuten en trivelig campus, der du finner det meste innen gangavstand. Her er det både restauranter, kafeer og treningssenter for å nevne noe. Du kommer nok heller ikke til å glipp av skolens egne studentpub "The Loft" hvor det alltid er aktivitet og noe spennende som foregår.

Strender i og rundt Sydney

Det aller beste med å studere i Sydney er at du kan stikke ned på stranda rett etter forelesning. Ta med deg pensumbøkene og få unnagjort litt lesing, eller meld deg på et surfekurs og kast deg ut i bølgene.

Sydney ligger tett på intet mindre enn 35 (!) strender og de aller beste ligger inennfor en radius på 10km fra sentrum. Du behøver dermed ikke reise langt for å finne de perfekte bølgene. De tre mest populære strendene i området er:

  • Bondi beach - Sydneys mest kjente strand med sentral beliggenhet i Sydney.
  • Manly beach - En pulserende og populær strand som ligger kun en kort fergetur fra Sydney.
  • Coogee beach - Ta den vakre turstien med havutsikt fra Bondi to Coogee beach. Denne stranden passer perfekt for en avslappende ettermiddag.

Studentlivet i Sydney

4 gratisaktiviteter for studenter i Sydney

 

1. Sydneys Botaniske Hage 
Ta en rusletur i Sydneys Royal Botanic Gardens og bare nyt de vakre omgivelsene. Om sommeren holdes det jevnlig utendørskonserter her også. 

2. Gåtur langs kysten
Gjør deg selv en tjeneste og ta gåturen langs kysten mellom Bondi Beach og Coogee Beach! Det er en klassiker, og du vil ikke angre!

3. Se solnedgangen ved Sydney Harbour
Nyt synet av den vakre solnedgangen ved Sydneys Operahus og Sydney Harbour.

4. Kryss Sydney Harbour Bridge
Harbour Bridge - ClimbingGåturen over Sydney Harbour Bridge er en ganske så spektakulær en! Broen er en imponerende konstruksjon, og brukes av både biler, syklister og tog! Ja, og fotgjengere da såklart. Hvis du er modig nok, kan du også klatre til toppen av broen!

Studentrabatter i Sydney

Visste du at med et ISIC student kort har du tilgang på over 40.000 studentrabatter over hele verden, inkludert Sydney naturligvis. Last gratis ned ISIC Benefits appen og få oversikt på studentrabatter i nærheten av deg. Les mer og bestill ditt ISIC kort her.

Klima i Sydney

Sydney har et temperert klima med varme somre og milde vintre. De varmeste månedene er januar og februar med gjennomsnittstemperatur på 18-25°C. Gradestokken kan derimot krype helt opp til 40°C på en varm sommerdag. De kaldeste månedene er juni og juli, hvor gjennomsnittstemperaturen ligger på 8-16°C.

Årstidenes gjennomsnittstemperatur i Sydney:

  • Sommer (desember til februar): 18.3 – 25.5 °C
  • Høst (mars til mai): 14.5 – 22.1 °C
  • Vinter (juni til august): 8.7 – 16.9 °C
  • Vår (september til november): 13.3 – 19.8 °C

Leiebil i Sydney

Australia er et stort land med MYE å se og oppleve. Det er derfor også en utmerket destinasjon for road trips! Hvorfor ikke leie en campervan med studievennene du har fått og utforsk Australia med både transport og overnatting i en og samme pakke? Du kan også bare leie en bil i Sydney hvis du vil ta en kortere road trip. Hvis du har spørsmål om road trips i Australia, eller er klar til å bestille din campervan, står vi parat til å hjelpe deg! Alt du behøver å gjøre er å ta kontakt med oss!

Høres University of Technology Sydney spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt