University of the Sunshine Coast

Studere på Sunshine Coast i Australia - KILROY

Studentlivet ved Sunshine Coast

I tillegg til å være en super student-destinasjon, er Sunshine Coast en av Australias beste destinasjoner når det kommer til livskvalitet. Sunshine Coast byr på flotte strender, vakre solned- og oppganger, fantastisk landskap, og fete fester! I tillegg er det kort avstand til storbyen Brisbane.

Livet som student ved Sunshine Coast

Regionen Sunshine Coast omfavner kystlinen fra Caloundra til Noosa, samt det frodige landskapet tilhørende Hinterland. Sunshine Coast byområde ligger like ved stillehavets kystlinje, kun en times kjøretur nord for Brisbane.

Sunshine Coast er kjent for sine supre surfestrender, parker og piknikkområder samt gode shoppingmuligheter. Området er praktisk anlagt og oppfordrer til at man benytter seg av de mange gå- og sykkelstier langs strendene.

Regionen har en befolkning på over 300.000 mennesker, og er fortsatt i hurtig vekst. I sammenheng med regionens utvikling, øker også forretningslivet og jobbmulighetene her. Dette bidrar blant annet til gode karrieremuligheter for uteksaminerte USC studenter.

Flotte steder du må besøke

Livsstilen på Sunshine Coast er behagelig avslappet og området oppfattes av mange som et ferieparadis. Her finner du bra shopping, koselige utendørs kafeer og restauranter, og folk er svært vennlige og utadvendte. I tillegg vil du ha muligheten til å reise på spennende utflukter og oppleve steder som:

Dessuten kan du dra på delfin- eller hvalsafari, være tilskuer på sportsarrangementer (rugby og surfing er poplære idretter i Australia), besøke forskjellige restauranter, nattklubber, kafeer og kunstgallerier. Dersom du har litt ekstra tid til overs kan du også reise til eksempelvis Whitsunday Islands eller oppleve villmarken som strekker seg fra Ayers Rock til Darwin. 

10 strender du må besøke

Students at Mooloolaba Beach in AustraliaLiker du å seile, surfe, svømme og slikke sol? Da bør du besøke disse fantastiske strendene:

 1. Noosa Main Beach
 2. Coolum
 3. Maroochydore
 4. Alexandra Headland
 5. Mooloolaba
 6. Kawana Waters
 7. Kings Beach
 8. Hervey Bay
 9. Rainbow Beach
 10. Strendene ved Fraser Coast

Nasjonalparker du må besøke

Forutenom flotte strender kan denne delen av Queensland by på vakre nasjonalparker. Ikke gå glipp av:

 • Mapleton Falls National Park
 • Kondalilla National Park
 • Glass House Mountains National Park
 • Noosa National Park
 • Great Sandy National Park

6 gratis aktiviteter ved Sunshine Coast

Det finnes flere kule aktiviteter du kan gjøre ved Sunshine Coast som ikke koster penger. Du kan for eksempel:

 1. Svømme i det krystallklare vannet ved Lake McKenzie eller Eli Creek.
 2. Besøk en botanisk hage. Maroochy Regional Bushland Botanic Gardens og Noosa Botanic Gardens har begge gratis inngang.
 3. Ta en fottur gjennom regnskogen og hør den vakre fulgesangen
 4. Nyt spektakulære solned- og oppganger. Queensland er hjem til de mest fantastiske solned- og oppgangene i verden!
 5. Besøk et av de lokale markedene i området.
 6. Delta på en 'bonfire'-aften ved USC's Dili Village.

Studentrabatter

Skaff deg et ISIC studentkort, og du vil få tonnevis med studentrabatter og fordeler i hele Australia, og resten av verden. Last gratis ned ISIC Benefits App'en og spar penger under ditt opphold i Australia med alle rabattene og fordelene du får. Les mer om ISIC og bestill ditt kort her.

Lei en bil i Australia

Kanskje du kunne tenke deg å utforske de nærliggende områdene til Sunshine Coast i helgene? Da kan et godt alternativ være å leie en bil. Vi har gode tilbud på leiebil i Queensland, og vi hjelper gjerne med å finne det beste og rimeligeste alternativet for deg!

Klima ved Sunshine Coast

Queensland er Australias solskinnstat med et gjennomsnitt på 263 solskinnsdager i året. Sunshine Coast har et subtropisk klima med varme, fuktige somre og tørre, milde vintre. I sommermånedene (desember - februar) ligger temperaturen på mellom 21 - 31 grader, mens vintermånedene (juni - august) har normalt en temperatur på mellom 9 - 19 grader.

Høres University of the Sunshine Coast spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt