University of Western Australia

Rottnest Island

Studere i Perth

Perth er hovedstaden i delstaten Western Australia, og har flere ganger blitt rangert som en av de mest attraktive, trygge og "leve-vennlige" byene i verden. Byen har over 1,6 millioner innbyggere, og en tredjedel av Western Australias innbyggere bor i Perth. Byen er et attraktivt sted å flytte til for mennesker fra hele verden, og har blant annet en stor befolkningsandel med italienske og greske røtter.

Studentlivet i Perth

Vest-Australia har et mangfold av ulike kulturer. Studenter fra Asia, Europa, Afrika og Nord- og Sør-Amerika reiser til Perth for å studere. Western Australia har den andre mest mangfoldige studentpopulasjonen i Australia etter Northern Territory. Ved å studere i Perth vil du møte og jobbe med folk fra hele verden, og utvikle sterke sosiale og faglige nettverk.

Bo og leve i Perth

Å studere i Perth handler om mer enn bare studiene i seg selv. Det handler også om å oppleve en ny kultur, møte nye mennesker og å lære mer om seg selv. Perth, som er Australias fjerde største by, er kjent for sin klare blå himmel og hvite strender, og er dermed perfekt for en avslappet og sunn livsstil.

Er du glad i å kite og surfe, så er studier i Perth et flott utgangspunkt for å dyrke hobbyen! Med flest soldager i året av alle australske byer, så er det uansett gode muligheter for utendørsaktiviteter. På sommeren så vil du også finne en stor utendørskino i King's Park (rett ved UWA). Du har også en rekke internasjonale kulturarrangementer, kaféer, restauranter og konsertscener å velge mellom.

I Perth er levestandarden høy, og byen har blitt kåret av the Economist Intelligent Unit til å være en av verdens fem beste byer å bo i. Det velutbygde transportsystemet, som er subsidiert for studenter, gjør det enkelt og behagelig å reise rundt og oppleve naturen og områdene rundt Perth.

Kombiner byliv og strandliv i Perth

Hvis man ønsker en avveksling fra storbylivet i Perth, har byens nærområder mye å by på. Langs kysten finnes det små tettsteder, idylliske strender og storslagen natur. En kort fergetur unna finner du for eksempel Rottnest Island som byr på krystallklart vann og hvite sandstrender. Rottnest Island er dessuten kjent for sin aboriginske kultur, og er ansett som et sprirituelt sted blant det aboriginske samfunnet i Perth.

Rottnest IslandRottnest Island

Cottesloe Beach er en av de mest populære bystrendene i hele Western Australia. Stranden ligger mellom Perths business distrikt og forstadene i vest, kun 15 minutter fra Perth sentrum. Cottesloe er kjent for sin laidback atmosfære og er det perfekte sted å nyte en bedre sjømat-middag mens solen går ned over det Indiske hav.

Noen timer sør for Perth finner du den lille byen Margaret River, som er kjent for sin vinproduksjon. Sør for Perth finner du også den lille havnebyen Fremantle (Freo), som er et populært feriested, både for turister og for Perths innbyggere. Andre vakre strender inkluderer Monkey Mia og Shark Bay nord i Perth.

Monkey Mia ligger nord for Perth
Monkey Mia ligger nord for Perth

5 gratis aktiviteter i Perth

Perth er en laidback, men samtidig sofistikert og metropolsk storby full av hippe barer, restauranter og kulturelle aktiviteter. Her er noe av det du kan finne på i og rundt Perth:

1. Slapp av i en av de store parkene - Kings Park 
Nyt en dag i Kings Park og Perth Botanical Garden. Gå langs bushland-stier, beundre vakre hager og ta en kopp kaffe ved en av de mange koselige kafeene i området. 

2. Nyt en dag i solen eller prøv surfing på en av Perths strender 
Ikke gå glipp av Perths mange koselige tettsteder langs kysten med idylliske strender. Stopp i Scarborough og ta en deilig lemonade på Wild Fig eller Kinky Lizard før du kaster deg ut i bølgene ved Trigg og North Beach.

3. The Pinnacles og Nambung National Park 
Visit the Pinnacles desert when studying in Perth!Så denne er ikke helt gratis da du trenger en bil eller annen type transport for å besøke dette spektakulære landskapet - men det vil være verdt hver krone! Nambung nasjonalpark er et ørkenlandskap med originale kalksteinsformasjoner, ca. 3 timers kjøretur utenfor Perth. Når du har utforsket Nambung, kan du ta turen til Lake Thetis hvor du finner hvite sandstrender og vakre korallrev.

4. Art Gallery of Western Australia 
Med sine spennede utstillinger og aktivitetsprogram får kunstgalleriets besøkende et interessant innblikk i historisk og moderne Australsk kunst. Merk at selv om inngang til Art Gallery of Western Australia er gratis, oppfordres alle besøkende å bidra med en liten donasjon.

5. Museumer
Det er seks store museumer rundt om i Western Australia: Perth, Maritime, Shipwrecks, Albany, Geraldton and Kalgoorlie-Boulder. Museumene tar besøkende med på en reise gjennom Western Australias fortid og kulturhistorie, og er verdt et besøk dersom du ønsker å bli bedre kjent med Perth. Sjekk ut nettsiden til The Western Australian Museum for mer informasjon om de forskjellige utstillingene og gratis adgang. 

Inngangsport til Asia

Perth er en av de store inngangsportene til Asia. Byen ligger i samme tidssone som Hong Kong, Beijing, Singapore og Malaysia, og de store flyselskapene flyr mellom disse byene mange ganger hver dag. Nærhet til populære destinasjoner som Bali, Indonesia (mindre enn fire timer), Singapore og Malaysia gir deg muligheten til å få oppleve det sørøstlige Asia mellom semestrene mens du studerer i Perth.

Klima

Perth har et tørt og varmt middelhavsklima, med varme somre og milde vintre. Gjennomsnittstemperaturen i sommermåndene fra desember til februar er på 28 grader, mens på vinteren (juni til august) ligger snittemperaturen på 17 grader.

Høres University of Western Australia spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt