Canada

Finansiering av studier i Canada

Finansiere studier i Canada

Du må betale studieavgift for å studere i Canada. I tillegg må du dekke bo- og levekostnader og utgifter til flybillett, forsikring og visum. Her finner du informasjon om kostnader og hvordan du skal finansiere studier i Canada.

Studieavgift

Du betaler en semesteravgift ved alle skoler som KILROY representerer. Avgiften avhenger delvis av hvilken skole og delvis av hvilke fag du velger. Studieavgiften på Trent University begynner på 10 000 CAD per semester (2014). Studieavgiften på Thompson Rivers University begynner på 7 900 CAD per semester (2014) og på Carleton University begynner den på 10 900 CAD per semester (2014). Les mer om studieavgift under sidene til hvert enkelt lærested.  

Bo- og levekostnader i Canada

I tillegg til skolepengene trenger du penger til bo- og levekostnader, dvs. utgifter til bolig, mat, klær, bøker, fornøyelser, reiser, telefon etc. Kostnadene vil selvsagt variere mye etter personlig forbruk og hvor du bor. Kredittkort er allment akseptert, og vårt råd er å skaffe deg VISA i en gebyrfri bank, før du reiser. Det vil også være praktisk og lønnsomt å opprette en lokal bankkonto i tillegg.

Støtte fra Lånekassen til studier i Canada

Du kan søke om lån og stipend fra Lånekassen.

Stipender

Du kan også søke på universitetsstipender eller private stipender.

Jobb ved siden av studiene i Canada

I Canada kan du jobbe på campus i løpet av studietiden. Du kan også søke om arbeidstillatelse (work permit) for å jobbe off campus, og dette må du søke om etter at du har ankommet Canada.

Les mer om finansiering av studiene.

Høres Canada spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt