Trent University

Bro over Trent River ved Trent University i Canada

Studenter fra Trent University forteller

Her er et utvalg av tilbakemeldinger fra tidligere studenter på Trent University.

Navn: Victoria
Grad:  Ett semester på Trent University

For det første vil jeg rose selve universitetet: Det er helt fantastisk! Det som har overrasket meg mest er hvor mye skolen satser på internajsonale studenter, og det faktum at det er andre studenter som er din kontaktperson her. Det har gjort oss veldig sammenspleiset. Det kommer litt an på hvordan fag man tar, men som regel er også klassene ganske små og personlige. Foreleserne lærer seg navnet ditt, og man får oppfølging hele tiden. Er det noe man lurer på, er det bare å gå opp til foreleseren og spørre om alt man lurer på. 

Første delen av oppholdet som bestod av TIP-camp, er noe jeg aldri kommer til å glemme! Denne obligatoriske campen var en opplevelse for livet, og jeg har fått venner for livet. Campen var langt ute i ødemarken uten noe form for mobildekning. Vi fikk innføring i det canadiske skolesystemet, og kulturen ellers i Canada. Det var faktisk folk fra 66 forskjellige land der!

I og med at universitetet heller ikke er av det største, gjør dette at du alltid møter på noen du kjenner, og man får god kontakt med forelesere. Er ikke veldig høytidelig her, noe jeg liker. Skal dere anbefale et universitet til en sjenert nordmann som er litt redd for det store utland, så er det Trent som gjelder! Man har alltid noe å gjøre, man er garantert en hel haug med venner, og man opplever noe nytt hver dag!  Når det kommer til bosted, har jeg nok funnet ut at det er fordeler og ulemper med både å bo på campus og utenfor campus. Jeg for min del skulle gjerne ha bodd på campus, når det kommer til å reise til forelesninger, for nå har jeg bare kveldsforelesninger, og det kan være litt tungt å ta bussen frem og tilbake seint på kvelden. Men i helgene er det alltid ting som skjer downtown, så sånn sett angrer jeg ikke. Etter hva nære venner som bor på campus har sagt, kan det også blir litt for bråkete å studere på campus. For er ganske mange personer som bor i hvert college. Noen er litt mer høylytte en andre. Man kan veldig ofte merke aldersforskjell, og det faktum at man starter på universitet mye tidligere her enn i Norge.

Det jeg også ble positivt overrasket over var hvor god innsikt Kate og Jessica på Trent hadde om min situasjon. Når jeg satt hjemme i Norge, virket det hele litt fjernt at jeg kom til å snakke med disse to omtrent hver dag, og hvor mye innsats de legger inn i internasjonale studenter (de hadde bilde av hver enkel internasjonale student på kontoret sitt hele sommeren for å lære seg navn før tip-camp. hehe).

Jeg angrer ikke et sekund på dette! jeg har fått venner fra alle verdensdelene, lært masse språk, og sitter igjen med minner for livet! 

Høres Trent University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt