London Metropolitan University

Studere i England - Studentlivet i London

Studentlivet i London

Som student ved London Meteropolitan universitet får du muligheten til å oppleve, og være en del av, en av de største og mest pulserende verdensmetropoler. Som student i London skal du ikke være redd for å kjede deg!

Med over 8 millioner innbyggere er London den mest folkerike regionen i Storbritannia. Over 300 forskjellige språk snakkes innenfor byen grenser og London er en sann smeltedigel som tiltrekker seg folk fra hele verden. 

De beste London tips

Hjem til White Cube Gallery og Fashion & Textile Museum, er Bermodsey raskt i ferd med å bli en av sør-Londons hippeste møtesteder. Når du har sett deg lei på de forskjellige kolleksjonene kan du ta turen til The Woolpack Pub for en velfortjent øl eller drink. Hvis du liker Yoga kan du melde deg på en morgen-yoga langs gangveien ved Tower Bridge. Bare husk: gangveien er laget av glass, så det er kanskje ikke noe for deg hvis du har høydeskrekk! Med sin fantastiske utsikt og rolige omgivelser er gangveien et perfekt sted for å klarne hodet før dagens undervisning starter på London Met.   

Hvis du liker vintage klær vil østlige London være et paradis for deg. I området rundt Brick Lane finner du trendy butikker og markeder. Hvis du holder til ved London Met. Holloway Campus kan du stikke til Revive for en god handel. Ved Regent's Canal finner du mange livlige kaféer, barer og butikker - gå langs elvebredden for frisk luft og nyt en kald øl i en av robåtene (ja, de er ankret fast) ved Crate bryggeri som ligger like ved Hackney Wick.  

Dra sør for elven for en kveld i Peckham. Mange starter ved Bar Story hvor de serverer gode drinker til en rimelig pris og fortsetter kvelden ved Bussey Building. De holder åpent til ca. 06.00 så teknisk sett vil du ikke avslutte kvelden før det er morgen igjen - akkurat i tide for en tradisjonell engelsk frokost på Rye Lane. 

Vakker og viltvoksende er kanskje de beste ordene for å beskrive Hampstead Heath. Her har du det perfekte stedet for en løpetur. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned med en kjapp dukkert i dammen etter treningsturen!

The Wellcome Collection huser noen av Londons mest bisarre utstillinger og forelesninger, og beskriver seg selv som "the free destination for the incurably curious". Ta turen ut til Euston og forbered deg på å utvide ditt sinn. 

Engasjer deg i London Met

Det er mange måter å engasjere seg i universitetslivet ved London Met - tross alt, det handler jo ikke kun om å studere og bestå eksamener! Bli med i en skoleforening, prøv en ny sport eller ta del i kampanjearbeid på vegne av skolen. Uansett hvilken aktivitet du velger er det en god mulighet til å treffe nye mennesker og stifte nye vennskap. I tillegg kan det være bidragsgivende for din karriere da frivillige aktiviteter og verv alltid tar seg godt ut på en CV. 

Uforglemmelige kvelder i London

Din tid som student i London er ikke komplett uten en kveld ute på byen i Peckham. Ta turen til Bar Story hvor du vil finne gode, billige drinker og en noe eksentrisk samling av mennesker vrimlende rundt vintage møbler. Ikke miss happy hour - vanligvis mellom 18.00 - 19.00 - hvor du får to drinker til prisen av èn! 

Studentlivet i London - KILROY

10 gratis aktiviteter i London

 • Kunstgallerier: Nasjonalgalleriene Tate Modern og Tate Britain huser noen av verdens fineste kunstverk. Andre store kunstgallerier i London som er verdt et besøk er det nasjonale portrett galleriet og nasjonalgalleriet ved Trafalgar Square. En annen fordel med å være kunstinteressert i London er at mange av de store kunstgalleriene og museumene holder åpent til sent om kvelden.

 • Museum: Alle av Londons største museumer har gratis inngang, men det hender at man må betale et lite gebyr for spesielle utstillinger. Ved Museum of London kan du få innblikk i Londons historie helt fra Romertiden frem til i dag.

 • Londons parker og hager: Opplev Dronning Marys rosehage i Regent's Park eller besøk St. James Park hvor du finner det som kanskje er den beste utsikten til Buckingham Palace. Hyde Park og Kensington Gardens som ligger side ved side er enorme. Her finner du blant annet minnesmærket (en lekeplass for barn) til den folkekjære prinsesse Diana og statuen av Peter Pan.

 • Gardistenes vaktbytte: Et opphold i London er rett og slett ikke komplett uten å ha sett det tradisjonelle vaktbytte blant dronningens gardister. Dronningens gardister i London har vaktbytte i det som kalles Fourecourt - området på innsiden av portene til Buckingham Palace - kl. 11.30 hver dag om sommeren og annenhver dag om vinteren. Kom i god tid og se oppvisningen fra utsiden av portene.

 • South Bank: Det er utrolig hvor mange av Londons landemerker man kan se mens man rusler langs Themsen. To eksempler er London Eye og Tate museum for moderne kunst. 

 • Trafalgar Square: Torget som ble lagt på 1830-tallet er en av Storbritannias mest populære turistattraksjoner. Ved det ikoniske torget finner du også andre interessante attraksjoner, som for eksempel Nelson's Column og Nasjonalgalleriet. Trafalgar Square er ikke bare en turistattraksjon, men også stedet for flere polistiske demontrasjoner. 

 • Gateartister: Det vestre torget av Covent Garden markedet har gateartister som kan underholde deg hver eneste ettermiddag. Talentfulle artister trekker ofte store folkemengder og artistene elsker å involvere publikum i sine oppvisninger. Alle som opptrer her må ha en spesiell lisens som man mottar etter å ha bestått en audition. I helgene vil du finne flere gateartister langs South Bank, spesielt utenfor nasjonalteateret. 

 • Gatemarkeder: London er kjent for sine mange og innholdsrike gatemarkeder. De mest populære er Camden Market og Portobello Market, tett etterfulgt av Greenwich Market. 

 • Westminister Abbey: Inngang til denne majestetiske kirken er gratis. Du skal likevel huske at selv om kirken aldri krever betaling av mennesker som kommer for å tilbe, er kirken avhengig av billettsalg for å dekke utgiftene sine. Kveldssang (Evensong) er den fineste av gudstjenestene hvor kirkekoret synger. Kveldssang holdes kl. 17.00 mandag, tirsdag, torsdag og fredag, i tillegg til kl. 15.00 på lørdag og søndag. 

 • Gratiskonserter: Både Southbank senteret og nasjonalteateret ved South Bank området tilbyr mange gratiskonserter og andre musikale arrangementer. Hos det kongelige operahuset er publikum velkommen til en gratiskonsert hver mandag rundt lunsjtid. Gratis lunsj-konserter tilbys også ved St. Martin-in-the-Fields. På lørdager bør du derimot ta turen til Notting Hill Arts Club. 

Studentrabatt i London

Med ISIC studentkort får du mange rabatter og fordeler i London. Her er noen eksempler på hva du kan spare: 

 • Tower of London: £3 avslag på billett
 • Tower Bridge: £3 avslag på billett
 • Shakespeare Globe teatret: £3 avslag på billett
 • Transport til/fra Gatwick og Stansted flyplass: 20% rabatt
 • Tate Modern: opptil 30% rabatt 

Klima

England har et sesongpreget klima, slik vi er vant med her hjemme i Norge også. Klimaet i England er likevel noe mildere, med en gjennomsnittstemperatur på 24 grader om sommeren (juli) og temperaturer rundt 2,4 plussgrader om vinteren. 

Høres London Metropolitan University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt