England

Få praktisk informasjon om studier i England - KILROY

Praktisk info om studier i England

KILROY hjelper deg gratis med å søke på studier i England og gir deg praktisk informasjon om bla. visum, flybillett og forsikring.

Landinformasjon

For reise- og landinformasjon sjekk Utenriksdepartementets Landsider om Storbritannia. For reiseinspirasjon, se KILROYs sider om England.  

Visum

Du behøver ikke studentvisum for å studere i England eller resten av Storbritannia. Vi anbefaler alle studenter om å ta kontakt med den Norske Ambassaden i London og melde fra om at du studerer i landet. Dersom du skal jobb i England, må du ha et National Insurance Number.

Forsikring

Som EØS-borger har du rett til stønad til helsetjenester i Storbritannia. Vi anbefaler på det sterkeste at du i tillegg skaffer deg en privat studentforsikring som gjelder for studieopphold i utlandet. KILROY tilbyr gode studentforsikringer som er spesielt tilpasset utenlandsstudenter. 

Reise til England

Mange flyselskaper flyr mellom Norge og England, og det er ofte mulig å få svært rimelige billetter, blant annet gjennom lavprisselskapene. Sjekk for eksempel priser hos Norwegian, RyanAir, SAS og British Airways. Du kan ta med mellom 20-23 kilo bagasje (avhengig av flyselskap). Trenger du ekstra frakt kan du kontakte posten eller spedisjonsbyråer (DHL, UPS etc.).

KILROY tilbyr egne flybilletter, som er rimeligere enn andre flybilletter og som i tillegg gir deg ekstra fordeler som økt fleksibilitet. Les mer om KILROYs studentbilletter her.

Reise i England

Det er relativt greit å komme seg fra sted til sted i England (hvis man ser bort i fra kaos som kan oppstå i rushtiden rundt de største byene). Billige flyselskap kan fly deg innenlands samt til de andre landene i Storbritannia uten de helt store utgiftene. Buss (busser som kjører langdistanseruter kalles coach) og tog er også effektive fremkomstmidler. I London er det dessuten et godt utbygd metrosystem. Å kjøre bil er en fin måte å få sett mye av landet på (vær oppmerksom på store parkeringsvanskeligheter i byene), men husk at England har venstrekjøring, noe som kan være en utfordring å venne seg til.

Høres England spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt