Japan

Studenter ved Risumeikan APU bibliotek

Praktisk info om studier i Japan

KILROY hjelper deg gratis med å søke på studier i Japan og gir deg praktisk informasjon om bla. visum, flybillett og forsikring.

Landinformasjon

For reise- og landinformasjon sjekk Utenriksdepartementets Landsider om Japan.

Visum

Du trenger studentvisum for å studere i Japan. KILROY hjelper deg med å skaffe dette når du søker til et av våre partneruniversiteter.

Forsikring

Ritsumeikan APU krever at internasjonale studenter kjøper National Health Insurance.
Norske studenter som mottar støtte fra Lånekassen har som hovedregel rett til utvidet medisinsk stønad via Folketrygden. Dette innebærer at studenter får helt eller delvis refusjon for utgifter til akutt helsehjelp. Denne støtten er relativt begrenset, så vi anbefaler på det sterkeste at du i tillegg skaffer deg en privat studentforsikring som gjelder for studieopphold i utlandet. KILROY anbefaler Goudas studentforsikring, som er rettet spesielt mot utenlandsstudenter. Hvis du søker via KILROY vil du kunne kjøpe studentforsikring til en svært gunstig pris.

Reise til Japan

Du bør bestille flybilletten din god tid i forveien for å være sikker på å finne de beste prisene tilgjengelig rundt ønskede datoer. Skal du være borte lenge trenger du gjerne en fleksibel billett. Med KILROYs student- og ungdomsbilletter får du rimelige stopover-muligheter og fleksibilitet til å endre reisedatoer. 

Reise i Japan

Japan har et svært godt utviklet togsystem. JR, Japan Railways, er den statseide jernbanen og har linjer på kryss og tvers over hele landet. Kjøp et togpass før du reiser og du får enorm valuta for pengene. I tillegg har Japan mange privateide toglinjer. Den supermoderne og hyperraske Shinkansen er en god mulighet. Utover tog har JAL, Japan Airlines et godt utviklet nettverk av innenriksdestinasjoner.

 

Høres Japan spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt