Fudan University

Shanghai har en spektakulær skyline

Studere i Shanghai

Fudan ligger sentralt i Shanghai som ligger på Kinas østkyst ved Yangtze-elvens utløp. Shanghai betraktes ofte som fastlandskinas finanssentrum og er et regionalt og globalt sentrum når det kommer til handel, kunst og kultur, mote og underholdning.

I bydelen Pudong, som vokste frem etter Deng Xiaopings økonomiske reformer på 1990-tallet, finner du noen av verdens høyeste skyskrapere. På den andre siden av Huangpu-elven finner man the Bund som preges av ulike arkitektoniske stilarter. En rekke områder i tidligere utenlandske konsesjonsområder er også godt bevart, mest fremtredende er French Concession. Shanghai er en by hvor vesten møter østen, hvor du kan handle i noen av verdens mest eksklusive designerbutikker eller du kan handle i tradisjonelle kinesiske butikker i gamlebyen.

Livet i Shanghai 

Shanghai er en av Kinas mest befolkede byer med ca. 20 millioner innbyggere. Byen har vokst kraftig i løpet av de siste tiårene i takt med den økonomiske utviklingen, og har blitt et populært sted å søke lykken for Kinas mange arbeidere. Samtidig har byen, i kraft av å være Kinas økonomiske sentrum, blitt svært attraktiv for internasjonale handelsmenn. Det offisielle talespråket i Shanghai er shanghainese, men siden mange av byens innbyggere er innflyttere benyttes mandarin som hovedspråk.

Klima

Shanghai har et fuktig subtropisk klima. Somrene er varme og fuktige, og vinteren kan være kalde med temperaturer under frysepunktet. Likevel snør det vanligvis ikke mer enn et par dager i året i
Shanghai. Gjennomsnittstemperatur i juli er ca. 25 grader og i januar ca. 1 grad.

Høres Fudan University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt