Tsinghua University

Campus ved Tsinghua University

Studentlivet ved Tsinghua University

Har du lyst til å studere ved Tsinghua University, men lurer på hvilke boligalternativer som finnes? Våre studieveiledere vil bistå deg med informasjon rundt studentbolig, samt hvordan studentlivet er ved Tsinghua University.

Studentbolig i Beijing

Bopel på campus er ikke garantert for internasjonale studenter, men du har muligheten til å sikre deg studentbolig gjennom vår samarbeidspartner i Beijing. Dette kan eksempelvis være en leilighet i kort avstand (ca. 10 min på sykkel) til campus. Studenter som velger dette alternativet vil få sitt eget rom i en leilighet som deles med andre studenter. Fasiliteter som deles er: bad, kjøkken, spisestue, vaskemaskin, TV, Air Condition og lounge. Wi-Fi, strøm, gass, vann og ukentlig rengjøring er også inkludert. 

Du kan også finne en leilighet på det private markedet, men du må være klar over at dette kan bli utfordrende hvis du ikke snakker kinesisk. Vi fraråder også på det sterkeste å inngå en leieavtale før du har sett boligen. 

Campus 

Tsinghua University har en enorm campus, og mange studenter velger å sykle mellom forelesninger, så det kan være en god ide å gå til anskaffelse av en sykkel som student ved Tsinghua University. 

Campuset har også et eget shopping senter ved Zhaolanyuan, hvor du blant annet kan finne banker, postkontor, matbutikk, bokhandel, frukt og grønt marked, fotostudio, restauranter, frisører og et vaskeri. I tillegg har butikkene på campus et godt utvalg og selger alt en student måtte ha bruk for. Med 13 spisehaller er det heller ikke mangel på matalternativer på campus. 

Universitetet har også mange fasiliteter for sport, og du kan blant annet spille tennis, badminton, fotball og basket på en av de mange banene du finner på campus. Det finnes også en stor klatrevegg som studener kan benytte seg av. 

Tsinghua University har et godt studentmiljø

Transport

De aller fleste studentboliger som ikke er på campus ligger kun en 10 minutters sykkeltur fra universitetet og i kort avstand til offentlig transport. Som student ved Tsinghua University kan det være en god ide å gå til anskaffelse av en sykkel - du kan kjøpe en ny eller brukt sykkel fra de mange sykkelforhandlerne utenfor West Gate ved campus. 

For studenter som ikke har sykkel er campus shuttle bus et godt alternativ. Shuttlebussen går i rute rundt campus hvert 20. minutt. 

Beijing har for øvrig 17 metrolinjer spredt rundt om i byen, med tre stasjoner i gangavstand til campusets vestre og østre porter. 

Campuslivet ved Tsinghua University

Med 137 studentgrupper, byr Tsinghua Univeristy på et pulserende og aktivt campus liv utenfor klasserommene. Med studenter fra over 120 nasjoner har Tsinghua utviklet seg til et av Kinas største internasjonale universiteter hvor du som student vil kunne gjøre deg kjent med mange forskjellige kulturer, samtidig som du får førstehånds-erfaring med kinesisk kultur og samfunn. 

Universitetets motto er "Self-dicipline and social commitment" og jobber etter tankegangen om at "action speak louder than words". Disse to tankegangene former studentmiljøet ved universitetet og du vil bli oppfordret til å leve i takt med skolens verdier. 

Høres Tsinghua University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt