Tsinghua University

Houhai Street på kveldstid i Beijing

Studentlivet i Beijing

Beijing har en god blanding av tradisjonell kinesisk og vestlig livsstil. De fleste studenter vil hurtig tilpasse seg og finne seg til rette med den spesielle atmosfæren som man finner her.

Beijing, også kjent som Peking, er Kinas hovedstad og nest største by etter Shanghai. Beijing er også Kinas kulturelle, politiske og intellektuelle senter, og har en lang og spennende historie. I Beijing er sommerene varme og vintrene kalde.

Som student i Beijing vil du ha muligheten til å besøke alle de berømte landemerkene som finnes her. I tillegg vil du få ta del i et spennede studentliv, samt finne de beste partystedene, shoppingområdene og eksotiske markeder.  

Mange av Beijings universiteter ligger i Wudaokou distriktet, inkludert Tsinghua University. Dette distriktet er populært blant studenter, både som bosted og som et område for sosialisering. Her finner du mange restauranter, samt et stort utvalg av matboder som selger smakfulle egg-pannekaker. 

Templet ved den himmelske freds plass

Sightseeing i Beijing

Beijing er hjem til mange av Kinas mest berømte attraksjoner, som den kinesiske mur, den himmelske fredsplass, og sommerpalasset. Dessuten finnes det utallige andre kulturelle attraksjoner og aktiviteter som man kan foreta seg i denne byen, eksempelvis kan en gåtur blant 'hutongs' (gamle nabolag med smale gater) gi et godt innblikk til det tradisjonelle Kina.  

Det historiske Tiananmen Square er også verdt et besøk. Mao Zedons mausoleum ligger her, og du kan faktisk se hans balsamerte legeme her. Herfra kan du også besøke Great Hall of the People, operaen, og selvfølgelig den forbudte by. Hvis du er en morgenfugl kan du også få med deg flaggreising-seremonien som finner sted rett før daggry - en imponerende akt!

Høres Tsinghua University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt